Discussie: Vraag: HDTV ontvangen?
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 21 mei 2009, 21:11
bobg's schermafbeelding
bobg bobg is offline
Member
 
Geregistreerd: 5 juli 2008
Locatie: 2252 casema
DTV: Humax iHDR-5050C
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan R Bekijk bericht
Dag Bob, bedankt voor je antwoord De tv's hier zijn nu nog oude beeldbuizen, voorlopig wil ik er inderdaad één vervangen door een HDTV.
Ik zie nu dat ze het startpakket van Ziggo à 200 euro ook gewoon bij BCC verkopen. Daar zit ook een smartcard in zag ik, dan heb ik dus in principe alles wat ik nodig heb? Ik vind de extra pakketten van Ziggo voorlopig nog niet de moeite waard, het gaat me vooral om Nederland 1, 2, 3 (ik weet dat die nog niet HD zijn) en Eurosport. Sport1 vind ik te duur.

Ik vind het alleen wel vreemd dat het zoveel kost. De HDTV tuner van UPC begint bij 70 euro en een losse Samsung tuner kost 170. Is er niet een goedkopere oplossing, bijvoorbeeld een losse tuner en dat ik een losse smartcard van Ziggo aanvraag?

Beste Jan
Zoals je ook in de andere reacties al kunt lezen zijn er beperkingen als je 'oude' met 'nieuwe' techniek wil mengen. Je kunt inderdaad een decoder via de scart aan je huidige tv koppelen en daarmee gebruik maken van de mogelijkheden van digitale tv. Maar een LCD of plasma tv (en dan een HD-ready of full-HD toestel) geeft je het maximale resultaat via een HDMI aansluitkabel.

Met het startpakket heb je inderdaad alles in huis. Ik zie nog de volgende aanbieding: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/hdtv/ Je krijgt € 50 retour op aanschaf van een decoder zoals de Samsung DCB-H360R.

Vermoedelijk zullen de ned 1,2 en 3 HD-varianten straks gratis meekomen met het standaard pakket.