Los bericht bekijken
  #4  
Oud 21 mei 2009, 21:10
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Nou, toevallig heb ik mij de afgelopen week dezelfde vraag gesteld met een signaal van rond de 40% op de zwakste transponder. Ik heb de kabelversterker wat hoger gezet, maar in principe heeft CeeS gelijk mbt die BER-waarde. Toch vind ik 15% wel kwetsbaar laag. Wat veroorzaakt zoveel signaalverlies? Dat zou ik toch eens uitzoeken als je tijd hebt, Sjaakie63.
Als de uitlezing op de diverse ontvangers gecalibreerd zou zijn, zou je "iets" kunnen zeggen van die procenten signaalsterkte. Maar 15% zegt helemaal niets over de sterkte van het signaal zelf, het is een relatief getal en als je een ander merk ontvanger neerzet kan het zomaar ineens 30% of 60% zijn met hetzelfde signaal. Ik heb hier zelf meerdere ontvangers thuis die allemaal een ander getal geven.

Citaat:
Waar ik met je van mening over verschil CeeS, is de redening dat sneeuw bij de analoge kwaliteit een vingerwijzing is. Eerder een waarschuwing, misschien, maar je geeft net zelf aan dat BER de doorslag geeft.
Die analoge sneeuw manifesteert zich trouwens ook in vele gradaties, en hangt nog ook af van de kwaliteit van je tv. En analoog zit bovendien toch ook nog in een heel ander frequentiegebied? Dat hoeft digitaal niet altijd consequenties te hebben. Tenzij de kwaliteit duidelijk abominabel is, natuurlijk, dan is alles slecht.
Nee, analoog en digitaal zitten door elkaar heen. Via 'het oog' kijken naar het analoge signaal heb je een hele goede indruk hoe de kwaliteit van het hele frequentie gebied op de kabel is. Als je in de analoge kanalenlijst voor je gemeente die je op de Ziggo website kunt vinden een lage frequentie, een middel en een hoge frequentie bekijkt heb je een goede indruk. Bij ons zit CNN bijvoorbeeld op een hoge frequentie (856MHz), TV-Noordholland op een lage (184MHz) en Veronica/Jetix zit daar ongeveer tussenin (496MHz). Zijn die signalen te zwak dan zie je ruis in het beeld op één van die kanalen en weet je dat er iets niet in orde is met het binnenkomende niveau (indien je de TV direct op het abonnee-overnamepunt in de meterkast of huiskamer aangesloten hebt). Over storing die op bepaalde plaatsen zit zegt dit overigens niet veel, maar over het algehele niveau van je aansluiting wel.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....