Discussie: Vraag: HDTV ontvangen?
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 21 mei 2009, 16:50
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan R Bekijk bericht
Dag Bob, bedankt voor je antwoord De tv's hier zijn nu nog oude beeldbuizen, voorlopig wil ik er inderdaad één vervangen door een HDTV.
Ik zie nu dat ze het startpakket van Ziggo à 200 euro ook gewoon bij BCC verkopen. Daar zit ook een smartcard in zag ik, dan heb ik dus in principe alles wat ik nodig heb? Ik vind de extra pakketten van Ziggo voorlopig nog niet de moeite waard, het gaat me vooral om Nederland 1, 2, 3 (ik weet dat die nog niet HD zijn) en Eurosport. Sport1 vind ik te duur.

Ik vind het alleen wel vreemd dat het zoveel kost. De HDTV tuner van UPC begint bij 70 euro en een losse Samsung tuner kost 170. Is er niet een goedkopere oplossing, bijvoorbeeld een losse tuner en dat ik een losse smartcard van Ziggo aanvraag?
een HD decoder heeft een HDMI aansluiting, wanneer je thuis alleen nog maar oude beeldbuis tv's heb. (dus nog geen LCD/PLASMA of LED) heb je niets aan een HD decoder. M.a.w. van HD uitzending kan je alleen genieten opmoment dat je ook een HD(ready) tv hebt. Sterker bij mijn weten zijn er geen beeldbuis tv's met een HDMI aansluiting, je hebt er sowiezo niets aan omdat de beeldbuis tvs niets met de resolutie kunnen.

Je kan gewoon een losse HD-tuner komen, evt 2e-hands via marktplaats o.i.d. Volgens mij het het zelfs mogelijk om een Smartcard van iemand anders over te nemen. Deze zal door ziggo wel geregisteerd moeten worden voor jou account, helemaal als je gebruik gaat maken van een of meerdere pakketen.