Los bericht bekijken
  #13  
Oud 20 mei 2009, 12:14
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Zo simpel ligt het helaas niet.

RF interferentie kan storingen veroorzaken op andere banden dan waarop de apparatuur werkt. Dit heeft te maken onder andere met de eigenschappen van draaggolfmodulatie te maken: afhankeljik van het type modulatie worden er bijproducten gemaakt op andere banden dan waarop uitgezonden wordt.

Ook kunnen interne componenten van apparatuur storingen maken op verschillende frequenties. Vaak werkt de electronica op andere frequenties dan waar uiteindelijk op uitgezonden wordt.

Daarnaast kan aan de "ontvangende" kant gevoeligheid bestaan voor verschillende ferquenties. Dat hoeven dus niet per se de frequenties te zijn waar het modem geacht wordt op te werken. Het zou ook kunnen dat het ontvangst bereik van docsis 3.0 verder gaat dan zon 880MHz, dat weet ik niet. Ik kan wel zeggen dat breedbandapparatuur over het algemeen gevoeliger is voor RF interferentie dan smalband.

Een aardig voorbeeld is de bekende GSM storing op audio apparatuur. GSM werkt echt op een veel hogere frequentie dan audio, en toch merk je de storing heel duidelijk.

Het voorspellen en bestrijden van RF storingen is helaas niet een exacte wetenschap....

Laatst gewijzigd door om1; 20 mei 2009 om 12:20 Reden: voorbeeldje toegevoegd