Los bericht bekijken
  #282  
Oud 20 mei 2009, 10:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
Het hele principe van trusted/not-trusted is in het leven geroepen om bepaalde apparaten waarvan bekend is dat ze zich niet (meer) aan de regels houden (bijvoorbeeld Film1 kan wel worden opgenomen terwijl de CAM eigenlijk instructies krijgt dat het niet mag) terug te trekken uit de white list/ op te nemen in de black list. Zo is de beveiliging weer gewaarborgd en de betreffende decoder dient nieuwe firmware/software te krijgen die zich weer wel aan de regels houdt en waar ook een nieuw certificaat bij zit. Dit certificaat is niet ge-blacklist en de decoder gaat zijn werk daarom ook weer gewoon doen.
Wat je hier beschrijft is het intrekken van een certificate door de CI Plus Trust Authority (TA) waarbij sprake kan zijn van rechtzaken vanwege het overtreden van de regels. Zie het volgende CI Plus document voor meer informatie over deze vorm van revocation:
http://www.ci-plus.com/data/CI_Plus_...08_12_16r1.pdf

Dergelijke apparaten komen terecht op de Root-of-Trust Certificate Revocation List (ROCRL) die door de service operator (lees Ziggo) verspreid wordt via het Conditional Access System (CAS). De service operator heeft de mogelijkheid om apparaten in de ROCRL toch toe te staan door die apparaten op te nemen in de Service Operator Certificate White-List (SOCWL). De SOCWL overruled de ROCRL.

De service operator mag ook een eigen revocation lijst aanleggen wat de Service Operator Certificate Revocation List (SOCRL) genoemd wordt, waarmee de service operator dus kan bepalen in welke apparaten de CI+CAM niet zal functioneren. Daarbij is geen sprake van rechtzaken. Gewoon "Denial of Service" van bepaalde apparaten door de service operator. De CI Plus Specification 1.2 verwoordt dit als volgt:
Citaat:
A CRL is created by, or on request of, a Service Operator specifically for their operation. This allows a host device to be revoked for a given Service Operator and be functional for others.
Zie ook paragraaf 5.5 uit de CI Plus Specification 1.2 voor meer informatie over Revocation:
http://www.ci-plus.com/data/ci_plus_...ation_v1.2.pdf

Meer informatie over de ROCRL, SOCRL en SOCWL is terug te vinden in het Supplementary CI Plus specification 1.2 document:
http://www.ci-plus.com/data/Suppleme...ation_v1.2.pdf