Los bericht bekijken
  #4  
Oud 19 mei 2009, 21:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SAICRJMPM Bekijk bericht
Echter nu op dit moment krijg ik maar 10 mbps.

Is dit normaal dat het zo inzakt in de avonduren?
Nee dat zou niet moeten gebeuren, is in elk geval niet normaal.
Maar het kan ook aan je speedmeting liggen, je moet altijd een aantal verschillende speedtests proberen om uit te sluiten dat niet gewoon één van de servers zelf traag is omdat er veel mensen aan het meten zijn. In dat geval is het dus niet je eigen verbinding.

Natuurlijk kan het ook een storing of een capaciteitsprobleem zijn, maar dat is niet 'normaal'. Ook kan het een probleem met je signaalniveau zijn op je modem. Als dat net 'op het randje' staat kan het af en toe net te zwak zijn waardoor er veel herhalingen nodig zijn. In dat geval kun je de helpdesk even naar je signaal niveau's laten kijken.

Verder moet je wel zeker weten dat er verder geen dataverbruik vanaf je aansluiting loopt. Heb je bijvoorbeeld een router in gebruik en zijn er andere computers bezig op internet vanuit je huis blijft er minder bandbreedte over voor je speedtest. (of een lopende download vanaf je eigen computer). Als laatste zou je nog last van een virus kunnen hebben wat stiekem op de achtergrond van alles doet via internet.

Zoals je ziet genoeg mogelijkheden waarvan je even moet proberen vast te stellen wat er bij jou aan de hand is ..
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....