Los bericht bekijken
  #5  
Oud 19 mei 2009, 19:54
pro's schermafbeelding
pro pro is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 december 2008
Locatie: Briltil / Ziggo
DTV: Siemens M750C ir (2 stuks)
Berichten: 9
Standaard

Ik heb net mijn Docsis 3 modem weer geinstalleerd en geactiveerd. Deze keer de stekker in een ander stopcontact op een andere groep. Het heeft 20 minuten goed gefunctioneerd en toen helaas weer een reset snik.....

Meesdro:
De voeding van dit modem zit er in, deze vervang je dus automatisch als je het modem vervangt. Het modem staat in mijn meterkast, samen met o.a. de router, mijn dect basisstation en de electriciteit en gasmeter.
Zou dit van invloed kunnen zijn?? Het rare is wel dat mijn oude modem hier nooit last van heeft gehad deze heeft trouwens wel een externe voeding).

Ik begreep net van Ziggo dat ze de komende dagen nog wat dingen gaan meten en testen, maar ik ben nu al bang dat men weer niets vindt.

Ik zal het modem straks nog eens even zo ver mogelijk uit de meterkast weg zetten. Maar erg ver kan het ook niet, i.v.m. de lengte van de kabels.

Bedankt voor de tips tot nu toe. Ik hoop er nog meer te krijgen!!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Je zegt dat het modem vervangen is; is de voeding toen ook vervangen, of alleen het modem kastje? Staan modem en voeding goed vrij? Staat er andere digitale apparatuur in de buurt (die niet goed genoeg is afgeschermd), staan er hifi-luidsprekers in de buurt, laadt je je mobiele telefoons op in de buurt (terwijl ze aanstaan), staat er binnen een straal van 50m van jouw huis telefoon/digitenne antennes, woont er een zendamateur vlakbij, zie je wanneer je verlichting aan is die wel eens knipperen/dimmen zonder aanwijsbare oorzaak (en bestaat die oorzaak niet uit zware electro motoren oid). Is er enig verband tussen het herstarten van het modem en andere gebeurtenissen (vliegtuig, bussen en vrachtwagens, koelkast/vaatwasser/wasmachine/droger/verwarming draaien)? Woon je op/onder elektra-power kabels?