Los bericht bekijken
  #270  
Oud 19 mei 2009, 16:09
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArnoudBM Bekijk bericht
Even voor mijn beeldvorming (ben me hard aan het inlezen/inleren): Kan Ziggo dan op een of andere manier bepaalde typen hardware uitsluiten?
Ben niet genoeg thuis in de inner workings om te weten of Ziggo selectief hardware kan blokkeren. Het certificeren is een test in samenwerking met de fabrikanten om het CI+ platfrm een start te geven. De CI+ standaard is er, de hardware is er, de DVB tuners zijn er. Het proces dat nu doorlopen wordt heeft te maken met hoe die hardware zich gedraagt in combinatie met het netwerk van Ziggo.
Wat betreft het blokkeren is mijn voorlopige antwoord: Nee, het lijkt me niet mogelijk om specifieke typen hardware echt uit te sluiten. Ze kunnen er echter wel voor kiezen om het niet te certificeren als het niet doet wat zij willen. Dan krijg je dezelfde situatie als nu met de Alphacrypt: hardware die in principe wel werkt, maar niet officieel door Ziggo ondersteund wordt. Dat beteketn dat je nooit een claim bij Ziggo kan neerleggen op het moment dat je niets meer kan ontvangen.