Los bericht bekijken
  #267  
Oud 19 mei 2009, 14:52
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Staat dat op de doos dan?
De TV voldoet aan de huidige standaard, dat is CI.
De CI+ is (nog) geen Ziggo standaard, dus waarom zou uit die printing op de doos moeten blijken dat 'ie daaraan voldoet?
Omdat Ziggo niet voorschrijft wat producenten kunnen en mogen maken?
De CI+ standaard is een onafhankelijke standaard en geen eigendom van Ziggo. Dus op het moment dat een TV aan de CI+ standaard voldoet, mag een producent dat rustig op de doos zetten. Dat Ziggo nog niets gecertificeerd heeft voor gebruik op haar netwerk wil niet zeggen dat er dan ook niets is wat aan die standaard voldoet. Dat zijn twee zaken die los van elkaar staan.
Het is natuurlijk wél zo dat als zo'n doos uitdrukkelijk compatibility met Ziggo aangeeft, dat wel over CI moet gaan, aangezien Ziggo zelf nog geen uitspraken over CI+ compatibility van TV's gedaan heeft.

(Nu ik je post nogmaals lees zie ik dat je dat laatste waarschijnlijk ook bedoelt, maar je zinsbouw suggereert dat omdat Ziggo nog geen CI+ gecertificeerd heeft, een toestel automatisch niet CI+ compliant kan zijn)
Maar voor de mensen die er niet zo diep in zitten is het nog eens door mij herhaald nu: CI+ is een hardwarestandaard waaraan iedereen kan voldoen. Het al dan niet werken van TV's na Ziggo's overgang op CI+ is afhankelijk van de uitkomst van certificering door Ziggo, waar wij met zijn allen met smart op wachten hier