Los bericht bekijken
  #14  
Oud 19 mei 2009, 08:44
paulvdb's schermafbeelding
paulvdb paulvdb is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Zwolle
Berichten: 15
Standaard

Ook ik heb sinds enige weken last van regelmatig wegvallend internet, vooral tijdens de middag/avond. Ik weet niet of het toeval is dat dit is begonnen rond dezelfde tijd dat Ziggo docsis 3 modems is gaan verspreiden of dat het daarmee te maken heeft. Ik heb geen router dus daar ligt het niet aan.

Ik upload regelmatig grote bestanden en op de tijden dat internet regelmatig wegvalt merk ik ook dat de upload erg fluctueert. Binnen een paar minuten kan de upload dan schommelen tussen circa 300kB/s en inzakken richting 0 en even later weer gewoon tussen de 200 en 300kB/s. Als de upload helemaal naar 0 zakt kan ik dus ook niet meer browsen en downloaden.

De download snelheid is wel gewoon constant. Als ik bestanden download zit ik continue op de maximale snelheid, ook als de uploadsnelheid fluctueert. Alleen als de upload helemaal naar 0 of bijna 0 zakt daalt ook de downloadsnelheid of valt de download helemaal weg.

Ik heb ook meegedaan aan de docsis 3 test en tijdens de testperiode had ik dit probleem niet. De upload was wel minder stabiel dan de strakke 350kB/s die ik met het Motorola modem haalde meer bleef wel bijna altijd ruim boven de 300kB/s en de verbinding viel ook nooit helemaal weg.

De problemen zijn pas begonnen rond dezelfde tijd dat Ziggo de nieuwe modems naar alle z3i klanten is gaan verzenden. Ik weet niet of het daaraan ligt dat ik sinds die tijd problemen heb of dat Ziggo rond die zelfde tijd andere aanpassingen in zijn netwerk heeft gedaan die deze problemen veroorzaken.