Los bericht bekijken
  #56  
Oud 18 mei 2009, 19:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Je kunt, zoals je al eerder gedaan schijnt te hebben, de router het fixed IP-adres geven, wat je losse (=routerloze) PC wel goed krijgt als je verbinding maakt. Het risico van een veranderend IP-adres ken je (maar merk je meteen); volgens CeeS zou dat trouwens erg mee moeten vallen (hij kan het weten en praat in termen van jaren). Let er wel op dat je in dat geval niet alleen het IP-adres maar ook netmask,gateway,DNS1,DNS2 correct moet overnemen en instellen.
Ah, misschien heb ik het niet helemaal duidelijk geschreven of ben ik verkeerd begrepen, maar je mag *nooit* zelf een vast ip-adres invoeren in je router. Dat gaat gegarandeerd mis, want als je dit adres niet meer laat vernieuwen door de dhcp server van ziggo zal ziggo dit adres weer opnieuw gaan uitgeven en heb je een ip-conflict wat zou kunnen resulteren in het helemaal niet meer werken of blokkeren van je modem.

Wat ik bedoelde was het overnemen van het MAC-adres van je PC in je router zodat via dhcp je het ip-adres van je pc krijgt. Je mag dus het mac adres in je router wel wijzigen, maar dus geen vast ip-adres kiezen.

Verder is het modem niet voorzien van enige router-werking, het is puur een bridge. De enige reden dat er een dhcp-server in de modems zit, is dat wanneer je internet 'down' is, je aangesloten computers toch een (lokaal) ip-adres zullen krijgen waardoor een eventueel thuisnetwerk zou blijven werken. In de praktijk heb je daar niets aan, omdat je toch maar 1 ip-adres (bij Casema nu nog 2) kan krijgen, dus een huisnetwerk kun je zowiezo niet met alleen het modem maken.

Ik kan me trouwens wel nog een aantal forumberichten herinneren een tijd terug van mensen in Casema gebied die ook problemen hadden met dhcp en bepaalde routers die een verbetering hadden indien ze de dhcp-server in de modem uitschakelden. Dat kun je dus straffeloos doen want die gebruik je niet. De DCHP server voor de lokale kant (LAN) van je router moet je wel aan laten staan omdat anders je lokale computers geen ip-adres meer krijgen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....