Los bericht bekijken
  #3  
Oud 17 mei 2009, 23:17
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Ik heb geen ervaring met E60 of IPAQ, maar ik heb de email-headers van Ziggo-mail vergeleken met die van diverse andere mailservers (tiscali, hotmail, gmail). Ik kon daarin (ook met header-analysing software) geen onregelmatigheden ontdekken.
Allemaal bevatten een normaal uitziend "Date:" record (ongeveer sent time).
(v.b.: Date: Sat, 16 May 2009 20:14:09 +0000)

Aangezien ik niet inzie dat de feitelijke mail voor deze phones verschilt van die voor de PC (die pop-servers zijn niet helderziend), zijn er m.i. 3 mogelijkheden:

1. Een zwakte van de E60 en IPAQ software maakt dat zij stuklopen op "iets anders" eerder in de header; zij vullen dan de received time in, i.p.v. sent time om geen leeg veld te presenteren; controleer hun fora/manuals hierop.
2. Je hebt (per ongeluk?) een instellingsverandering op die phones uitgevoerd waardoor je received time weergeeft i.p.v. sent time (je kan dat op je PC's eenvoudig doen; op je phones weet ik dat niet en moet je dat uitzoeken).
3. Je phones stonden altijd al ingesteld op het weergeven van received time, maar bij je vorige provider mislukte dat, waarop de phones sent time invulden om geen leeg veld te presenteren.

Zonder verdere gegevens (email-headers die goed gaan en email-headers die fout gaan; je mag ze hier posten) lijkt het me voorlopig dat de helpdesk je probleem als Ziggo-probleem terecht heeft afgewezen.

Mees de Roo

PS.

Ik zie wel een afwijking in die zin dat bij Ziggo het eerste Received record niet (altijd?) een timestamp heeft, maar dat zou de sent-time (laatste Received-record of Date-record) eigenlijk niet mogen be´nvloeden. Optie (1) lijkt dus waarschijnlijker te worden.
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 17 mei 2009 om 23:30