Discussie: email voor clubs
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 17 mei 2009, 01:33
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
Je mag maar een bepaald aantal adressen per bericht, en maar een bepaald aantal adressen per uur aan verzenden. Daar is, om spam tegen te gaan, geen weg omheen. Behalve je eigen emailserver opzetten of inderdaad een gratis dienst gebruiken. En waarom niet? Ik combineer beide mogelijkheden, en Gmail heeft veel minder vaak problemen dan Ziggo...
Eigen mailserver biedt geen oplossing aangezien de ip-ranges van Ziggo op de dynamische IP range-lijst staan en zodoende door de meeste mail servers niet geaccpteerd wordt. Je moet jou mail server dus instrueren om de mails via de smtp server van Ziggo te sturen,en dan kom je weer bij hetzelfde probleem.

Maar goed. Even een paar vragen:
1. Stuur je altijd naar dezelfde mensen die mails?
2. Heeft jullie club een eigen domein met webhosting?

Als je op allebei de vragen ja kunt antwoorden, dan is het misschien mogelijk om een maillijst aan te maken via je hostingprovider. Veel hostingpakketen bieden de mogelijkheid om nieuwsbrieven rond te sturen door een speciaal email adres aan te maken, waar bepaalde mensen naar mogen mailen en van waaruit de betreffende mail wordt doorgestuurd naar iedereen.

Als je op de eerste vraag ja hebt geantwoord, maar op de tweede nee, of als jullie hosting provider deze functionaliteit niet aanbiedt, dan kune je eens kijken naar Yahoo Groups (www.yahoogroups.com). Hiermee kun je een group aanmaken. Vervolgens kun je er mensen lid van maken en je kunt het weer zo instellen dat alleen jij ernaartoe kunt sturen.

Voor elk probleem is een oplossing.