Los bericht bekijken
  #8  
Oud 16 mei 2009, 22:09
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Je leest en begrijpt mij slecht.

Ten eerste gebruik ik nergens het woord zeuren. Ik vind dat elke consument het volste recht heeft om te krijgen wat hem wordt aangeboden. Ik acht daarbij slagen om de arm en kleine lettertjes niet hoog.
Dat houdt ook in dat die consumenten het volste recht hebben om metingen te verrichten betreft datgene wat hen wordt aangeboden en daarover onderling te overleggen. Daar is geen woord gezeur bij.

Maar wanneer ik via de door deze consumenten gebezigde meetmethoden het ene moment 2.5x de voor mij hoogst mogelijke snelheid, en op een ander moment (binnen seconden van elkaar) op twee verschillende test-servers 1x en 1.75x mijn hoogst mogelijke snelheid meet, wanneer mijn meetwaarden op speedtest voortdurend (allemaal zelfs totdusverre) geweigerd worden omdat ze te hoog zijn voor mijn abonnement, wanneer mijn meetwaarden op COAX kabel vereniging 1.8x hoger zijn dan mijn abonnement en wanneer ik van die prachtige snelheden niets terugvind bij het downloaden van iso's, dan mag je als serieuze techneut nog maar één conclusie trekken: de gevolgde meetmethodiek is dusdanig onbetrouwbaar dat er op geen enkele wijze conclusies aan mogen worden verbonden. Ik bedoel niet dat de mensen zeuren, ik bedoel niet dat de mensen fancy of ondermaats zijn, ik bedoel simpelweg wat ik bedoel: die cijfers deugen zo volstrekt niet dat alle van die cijfers afgeleide conclusies volstrekt nergens op gebaseerd zijn.

Vandaar ook dat ik hier een (voorlopig) advies gaf voor de door CeeS gevolgde methodiek; hij beweert dat hij daarmee normale, goed herhaalbare metingen resulterend in reële en geloofwaardige meetwaarden kan verrichten. Ik heb geen redenen om hem niet te geloven, al zou ik voor een definitief oordeel eerst zelf willen meten.

Het is heel goed mogelijk dat er mensen zijn die alle redenen hebben om te klagen over hun internet-verbinding; je hebt mij geen moment het tegendeel horen beweren en klagen is geen zeuren. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik eenvoudig die snelheid haal, waar ik voor betaal (een verademing na ADSL), maar ook dat zegt niets want ik woon ergens anders.

Wanneer forumleden echter niet voldoende de moeite nemen te zoeken naar een goede manier om hun snelheid herhaalbaar/betrouwbaar/geloofwaardig te meten (door b.v. de scripts van CeeS te kopiëren), en volharden in het steeds herhalen van bewezen onbetrouwbare metingen dan moeten zij zich realiseren dat zij hun klachten daarmee op geen enkele wijze onderbouwen. En daar is geen woord onzin bij.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.