Los bericht bekijken
  #1  
Oud 15 mei 2009, 23:02
ziggogebruiker01's schermafbeelding
ziggogebruiker01 ziggogebruiker01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Casema
Berichten: 277
Standaard Preview scherm in EPG weg als CCO aan is.

Ik had deze klacht zojuist ook in een ander topic staan. Maar nadat ik de standaard instellingen terug had gezet leek het opgelost te zijn en dus is dat topic gesloten (door een mod?).

Het probleem is als volgt. De software van mijn Samsung 9401R was al een tijd niet geupdate. Dus deed ik vanmiddag een update. Had ik dat maar nooit gedaan. Na de upgrade kan ik het preview schermpje links boven in de electronische programma gids niet meer zien. Het is een en al strepen en storing.

Wat is er aan de hand. Het probleem doet zich voor als ik in het menu kies voor:
Code:
Menu > Systeeminstellingen > Media instellen > Beeldconversie=CCO
CCO betekent Center Cut Out (uitgesneden in het midden). Dit doe je als je een 4:3 televisie hebt en het beeld geheel wilt vullen, ook als er breedbeeld (=16:9) uitgezonden wordt. In dat laatste geval wordt er van de linker en de rechterkant een stukje van het beeld afgesneden zodat het geheel beeldvullend wordt voor je "ouderwetse" TV met 4:3 beeldverhouding.

Als je in bovengenoemd menuutje kiest voor "14:9 LB", "16:9 LB" of "FF (= full frame)" doet het previewscherm in de EPG het gewoon wel. Alleen de CCO instelling heeft problemen.

Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben met dit probleem (volgens mij hebben nog veel mensen de Samsung en een oude TV). Zou er een oplossing zijn voor deze bug? Is het een bug? Kan ik de software downgraden?[edit 17-5-2009] Blijkt dat de preview alleen niet werkt als de zender in breedbeeld uitzendt en de stand op CCO wordt gezet. Als de zender in 4:3 uitzendt werkt de preview ineens wel, wordt er daarna gezapt dan werkt ie niet meer.

Laatst gewijzigd door ziggogebruiker01; 17 mei 2009 om 14:27