Los bericht bekijken
  #14  
Oud 15 mei 2009, 22:27
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/WRT610N
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.170
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Allereerst heeft niemand gezegd dat dit niet (ook) een zakelijke PC is.

En zelfs wanneer dat niet zo is, kunnen er meerdere andere redenen zijn voor een 64bits OS. Allereerst ligt de geheugengrens waarbij 64bits voordelen oplevert bij ongeveer 3GB. Ik weet wel dat de rest soms re-mapbaar en benaderbaar te maken is maar dat kost performance, is vaak verre van stabiel en wordt lang niet op alle hardware en software goed ondersteund.
Maar je kunt ook proberen malware die meestal op 32bits systemen getarget is te slim af te zijn. Je kunt programma's moeten draaien die de 64bits architectuur vragen, je kunt je PC zo cadeau gekregen hebben enz. enz.

Kernpunt is: de vraagsteller vroeg niet om een lading kritiek over zijn/haar keuze voor een 64bits OS; de vraagsteller wilde een ipvr9200c daarop aansluiten, en dat kan dus wel eens moeilijk worden.

Mees de Roo
Wij draaien systemen met 8GB op 32 bits RH. Dit is uiterst stabiel, geen performance issue's, 24x7 enz enz. Als iemand thuis een 64 bits (windows) os draait EN een Humax 9200 wil benaderen is dit (uiteraard) vragen om moeilijkheden. Van mij mag hij, geen probleem, maar dan weet hij ook dat hij zowiezo een driver-issue gaat krijgen en dat heeft hij dan ook gekregen, en een oplossing daarvoor is er niet en zal er waarschijnlijk ook niet komen. En verder, een "lading" kritiek is ook wat overdreven, lijkt me. Het is gewoon een foute os keuze, maar hierover zullen diverse mensen anders over denken...

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.