Los bericht bekijken
  #11  
Oud 15 mei 2009, 15:32
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Extra + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.297
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gas Bekijk bericht
Ik denk dat we niet helemaal op één lijn zitten. Of ik nou 1 programma opneem of 2 programma's tegelijkertijd, ik moet altijd naar een van de andere zenders kunnen kijken. Dat is een van de sterke punt van deze decoder.
Kun je mij aangeven op welke pagina van de handleiding staat dat dit niet zou kunnen? Bedankt vast.
Waar in de handleiding staat dat jij altijd naar een van de andere zenders moet kunnen kijken?

Van myhumax:
Uw ontvanger heeft twee ingebouwde tuners. Als u gelijktijdig twee opnames maakt lijkt het misschien logisch dat u geen 3e digitaal programma meer live zou kunnen kijken. Dat zou juist zijn wanneer u ervan uitgaat dat de twee tuners beide nodig zijn voor de opnames.
Bij digitale TV is het echter gebruikelijk dat er 4 tot 8 TV programma's per kabelkanaal worden uitgezonden. (Dit aantal is afhankelijk van de door de kabelmaatschappij gewenste beeldkwaliteit.)
Wanneer de twee programma's die u opneemt beide via hetzelfde kanaal (dus via 1 tuner) worden uitgezonden dan is de tweede tuner nog vrij om een live TV-programma, uitgezonden via een ander kanaal, te bekijken.
Worden echter de twee programma's die u opneemt niet via hetzelfde kabelkanaal uitgezonden dan worden beide tuners gebruikt voor de opnames. In dat geval bent u in uw keuze voor het live te bekijken programma beperkt tot de programma's die door de twee tuners tesamen op dat moment worden ontvangen. De mogelijkheid om 2 programma's gelijktijdig op te nemen en een 3e programma live te bekijken is dus afhankelijk van wélke programma's u opneemt en hoe de kabelmaatschappij de programma's heeft gegroepeerd.
In de zenderlijst kunt u zien welke zenders beschikbaar zijn om live te bekijken op het moment dat u een dubbele opname aan het maken bent.
Tijdens het maken van een dubbele opname werkt de time-shift functie niet meer. Deze functie werkt overigens wel op de twee programma's die op dat moment worden opgenomen.
Tip: In geval van nood zou u terug kunnen schakelen naar analoge ontvangst via de TV als de gewenste zender tijdelijk niet beschikbaar is wegens opnames.
__________________
RTFM, Google or Search

Laatst gewijzigd door TheGrouch; 15 mei 2009 om 15:46