Los bericht bekijken
  #49  
Oud 15 mei 2009, 15:19
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Arrow

400 meter zou voldoende afstand moeten zijn om uit de problemen te blijven, tenzij die mast op zodanige hoogte geplaatst is dat jij op ongeveer dezelfde hoogte woont. In dat geval zou je de kabel tussen modem en router eens in zilverpapier (keukenrol) kunnen wikkelen, anders heeft dat geen enkele zin.

Nee, de door jou voorgestelde meetmethode werkt niet. De PC die snifft moet ahw "niet bestaan" voor het netwerk (anders kan je niet zien wat er gebeurt o.a. omdat die PC een IP adres van het modem krijgt en de router niet).
Dat kan alleen met een hub of y-kabel tussen modem en router. Zelfs met een hub zou je eigenlijk een "aangepaste" kabel moeten gebruiken, die alleen ontvangt (eventuele lookup via 2e interface op een ander netwerk; anders geen lookup). Wanneer je de sniffende PC een fixed IP-adres uit het blok 10.0.0.0/8 geeft, promiscuous mode voor de sniffende netwerkkaart gebruikt, en geen gateway en DNS server adres meegeeft, lukt het ook wel.
Het probleem zit hem in y-kabel of hub, die worden (bijna?) niet meer gemaakt, en de switches die geforceerd kunnen "hubben" zijn duur.

Is je buurman de enige die dit verschijnsel ook heeft of zijn er nog meer mensen? Wanneer jullie tweeŽn de enige zijn, moet je de modems eens wisselen.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 15 mei 2009 om 17:06