Los bericht bekijken
  #28  
Oud 14 mei 2009, 17:02
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Je bent volgens mij het stadium van "iets proberen" al lang gepasseerd; ook bij de helpdesk zou dat al lang een escalatie-procedure hebben moeten starten.

Dit betekent nu, dat alleen een strikt systematische aanpak, waarbij elke volgende stap een beredeneerd gevolg is van alle voorgaande, je nog iets kan bieden. Dat houdt ook in dat vorige stappen, die niet leken te helpen, weer ongedaan gemaakt moeten worden alvorens iets nieuws geprobeerd wordt (anders krijg je de wet van behoud van ellende). Wanneer je moeite hebt om je die veranderingen te herinneren, kan je modem en router eventueel ook terugzetten op fabrieks-specificaties.

Als eerste moet daarom de uitgangs-situatie volledig en éénduidig vastgelegd worden.
Dat wil zeggen dat je je netwerk aansluit zoals het zou moeten werken. Alle bijzondere acties en instellingen die je eerder hebt geprobeerd laat je achterwege of bouw je terug. Alleen de updates van de firmware kan je laten zitten.

Wanneer je alles hebt bekabeld/aangesloten zoals dat moet doe je het volgende:

1. Je zet de router aan en wacht tot die tot rust komt.
2. Je zet het modem aan en wacht tot dat tot rust komt.
3. Je zet alle PC's (2?) aan, logt aan en ... je raadt het al.

Wacht nu rustig minstens een uur.
Geef daarna op dit forum eens precies aan welk MAC-adres(sen?), IP-adres(sen?) en IP-mask aan het modem, de WAN poort van de router, de LAN poort van de router, en de PC's worden/zijn gegeven wanneer je communicatie faalt. Kijk ook welke Gateway (IP-adres), welke DHCP-server (IP-adres) en vooral ook welke DNS-server (IP-adres(sen?)) je router en je PC's daarbij verwachten/gekregen hebben!

Bovendien zou ik van enige applicaties (b.v. een browser, een mailprogramma en een newsprogramma) de letterlijke foutmelding/nummer willen weten.

Ik waarschuw je alvast; wanneer we straks (andere) instellingen gaan uitproberen, dan wil ik al die gegevens na elk probeersel opnieuw weten; zonder die documentatie is een beredeneerde aanpak namelijk vruchteloos.

Ik weet dat dat veel en vervelend werk is; geloof me, wanneer ik wat dichterbij zat kwam ik even bij je langs om het zelf te doen!

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.