Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #1536  
Oud 14 mei 2009, 14:22
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door elsinga Bekijk bericht
Ah! Vandaar.

Is hier ook nog iets uit op te maken hoeveel ruimte er nog over is? Dat ik dus kan voorspellen of er genoeg ruimte is voor de snelheidverhoging bijvoorbeeld?
Nee want je kunt niet zien hoe 'druk' het bij jou is. In theorie kunnen op jouw stream dus 5 mensen met alles-in-1-plus tegelijk zitten. Maar die downloaden niet allemaal continue dus in de praktijk zijn dat er meer. Jij ziet altijd die 55Mbit staan, of het nu druk is of niet.

Bij de komende snelheidsverhogingen zullen de snellere abonnementen gebruik maken van docsis 3 waar je dus 4 kanalen tegelijk tot je beschikking hebt. Als 1 kanaal dus 'te vol' dreigt te raken schakelt er automatisch een tweede kanaal bij. Dat werkt dus beter/sneller dan met 1 kanaal wat bijna vol zit. Met docsis-2 wat je nu gebruikt worden de modems elke nacht verdeeld over de beschikbaren kanalen zodat de load min of meer gelijk wordt. Met docsis 3 gaat dat dynamisch als het nodig is. Je zou dus ook met een lager abonnement minder vaak je maximale snelheid niet halen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....