Los bericht bekijken
  #164  
Oud 14 mei 2009, 08:38
ton250's schermafbeelding
ton250 ton250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: Leidschendam/Casema
Ziggo Internet: All in 1 plus, Ubee EVW320B, Buffalo DD-WRT
DTV: Humax iHDR5050-C, Samsung DCB-H360R
Berichten: 297
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
Dat klopt, maar voor een vloeiende beweging zijn 25 beelden per seconde voldoende. Alleen bij televisie camera's met een erg korte sluitertijd kun je dan nog wel eens een schokkerig beeld waarnemen als je vanuit je ooghoeken kijkt naar snel bewegende beelden, bij voetbal b.v.

Met moderne digitale technieken is het niet moeilijk om die 2 halve beelden in een frame buffer te combineren en op te slaan als hele beelden en dan die 25 hele beelden per seconde 50 keer per seconde weer te geven of zelfs met 100 beelden per seconde (100 Hz televisies). Dat geeft dan idd een veel rustiger beeld.
Of 25 beelden per seconde genoeg is om vloeiende bewegingen weer te geven, is uiteraard afhankelijk van de snelheid van de beweging.
Een tennisbal heeft echt meer beelden per seconde nodig. Ook bij film (24 beelden per seconde) ziet men vaak toch hikken in de beelden.
De keuze van 50 beelden per seconde heeft onder andere met de nalichtingstijd van de beeldbuis te maken. Daarom geeft een verversing van het beeld met 100Hz een rustiger beeld bij de analoge TV.
Dit is anders bij de digitale TV. De reden is dat er bij de digitale TV tussen beelden worden berekend. Als de processor niet snel genoeg is, dan geeft het een verslechtering. Door de sterke concurrentie op prijs, is in het algemeen de kracht van de processor aan de krappe kant.
Bij veel TVs is het beter om 100Hz af te zetten.