Discussie: Klacht: Storing op RTL4-5-6
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 13 mei 2009, 22:46
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Ziggo klantenservice wijst bij telefonisch melden van de klacht altijd naar de klant: deze heeft zijn bekabeling niet op orde.
Is ook niet vreemd, daar dit negen van de tien keer de oorzaak is. Jouw omschrijving van het probleem wijst ook in die richting: interferentie. En ze zullen ook pas aannemen dat het iets anders is als je het test.
Dus: decoder bij de buren proberen, decoder van de buren bij jou proberen, kabeltjes vervangen, decoder en tv zo dicht mogelijk bij het AOP zetten, afhankelijk wat van jou de simpelste manier is om dit te testen.
Als het signaal bij binnenkomst in orde is, werkt jouw decoder prima bij de buren, die van hun even slecht bij jou als je eigen, levert het vervangen van de kabeltjes beter beeld op of krijg je prima ontvangst als je de decoder en toestel naast het AOP zet. Is het andersom het geval, ligt het nu wel aan Ziggo.

Wat voor kabels gebruik je? Heb je ze allemaal nagelopen? Hebben ze metalen of plasticen aansluitingen? Zijn ze voorzien van het KabelKeur-keurmerk?

Dat zoiets uit het niets voorkomt, kan betekenen dat er iets niet meer goed aangesloten zit om wat voor reden dan ook, of dat er een nieuwe bron van interferentie bij is gekomen. Je sluit apparatuur in huis al uit, maar je weet niet of de buren toevallig Digitenne zijn gaan kijken, de grootste oorzaak van storingen op de kabel.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties