Los bericht bekijken
  #5  
Oud 13 mei 2009, 13:02
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Ik snap je frustratie, maar het verhaal klopt natuurlijk niet helemaal: jouw tv bevat ook maar 1 tuner. Het kastje vervangt de interne tuner van je tv. Je tv kan niet opnemen, dat doet de video/dvd/hd recorder, die ook een tv-tuner bevat. Het probleem zit m dus in je recorder, die niet in staat is om zelf digitale signalen te ontvangen en op te nemen. Dezelfde problematiek speelt bijvoorbeeld ook bij Digitenne, waar je sowieso geen analoog signaal meer hebt. Twee tuners is niet de oplossing: de recorder zelf is niet geschikt en dus zul je dan voor een ontvanger met eigen recorder moeten kiezen en afscheid moeten nemen van je "oude" recorder, of moeten kiezen voor gekunstelde oplossingen.

Bij lang niet alle tv's staat een recorder en in een gemiddeld huis staan verschillende tv's. Het goedkoopste kastje is dus prima geschikt voor alle tv's in huis waar geen opnames gemaakt worden en/of geen HD gekeken wordt.

Voor de tv in de huiskamer, waar veelal een recorder pleegt te staan is het dus een ander verhaal; niet alleen vanwege het niet op kunnen nemen overigens. Wanneer je een HD scherm in de huiskamer hebt staan, haal je met een SD ontvanger (wat het 100euro kastje is) niet de maximale beeldkwaliteit. Zelfs wanneer je geen HD kanalen kijkt, zijn de beelden op een HD ontvanger, aangesloten met HDMI zichtbaaar beter door het uitsluiten van 2 digitaal-analoog omzettingen. Daarnaast is uiteraard een kastje met PVR mogelijkheid als vervanging van de "jaren tachtig" recorders een welkome aanvulling.

In alle informatie over de verschillende kastjes die er zijn valt dat best zelf op te maken, evenals het feit dat je per TV zo'n kastje nodig hebt, of gaat hebben. Wanneer je kunt kiezen uit meerdere kastjes, met verschillende prijzen, dan zullen er consequenties zijn van je keuze, zeker in zoals je zelf aangeeft het kiezen voor de goedkoopste optie. In elke speciaalzaak waar de kastjes verkocht worden en ook bij de verkooplijn van Ziggo kan men uitleggen wat in een specifiek geval de beste keuze is.

Verkeerde keus is dus betrekkelijk, er van uitgaande dat je over meer dan 1 tv in huis beschikt ga je nog meer kastjes nodig hebben en kan het 100euro kastje naar bv de slaapkamer. Twee dingen zijn zeker:
1. ja, alles wordt inderdaad digitaal en analoog gaat verdwijnen, waarmee ook bijvoorbeeld je radio op termijn niet meer werkt en
2. Ja, je mag dus nog behoorlijk wat geld uitgeven voordat alles in huis weer op de toekomst is voorbereid en over een jaar of wat begint dat weer opnieuw.

Toekomstige TV's, recorders, tuners etc, zullen steeds vaker digitaal ondersteunen, maar voorlopig zijn de "kastjes" in de diverse smaken nog nodig.