Los bericht bekijken
  #9  
Oud 12 mei 2009, 21:31
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Zelf gekocht of gratis gekregen, men kan mi niet verwachten dat de provider alle in omloop zijnde decoders tot in einde van dagen blijft ondersteunen met bijvoorbeeld software updates. Wat hier een redelijke termijn voor is, kan je heel lang over discussiëren, maar voor- en tegenstanders van hetgeen eruit komt zullen er altijd blijven.

Wat dan vervolgens ook nog een punt van discussie is, tot wie moet men zich wenden als met na die tijd toch updates verwacht van de betreffende decoder? De fabrikant van het apparaat, of de leverier van de dienst?

Waarom ik van mening ben dat een leverancier van de diensten een decoder niet tot in de oneindigheid moet blijven ondersteunen? Omdat men een keuze heeft. Er zijn 2 mogelijkheden:

- Je hebt de decoder zelf gekocht, ofwel je had en hebt een keuze.
- Je hebt de decoder gratis gekregen van je provider, in dit geval mag je een gegeven paard niet in de bek kijken. Heeft je tenslotte ook niets gekost, en je hebt er op geen enkele wijze voor betaald.

Anders is het als je geen keuze hebt, of zelf geen apparaat kunt aanschaffen. Neem bijvoorbeeld UPC. Als je daar digitale tv wilt kijken krijg je de mediabox (in welke uitvoering dan ook), of je nu wilt of niet. Dan is het aan de aanbieder om dit apparaat te blijven ondersteunen of het apparaat om te wisselen voor een recenter model. Dit is bij Ziggo niet het geval. Men heeft zelf een ruime keuze aan geschikte apparatuur en men word niet gedwongen om een bepaald apparaat te gebruiken om van de dienst gebruik te maken.

Persoonlijk vind ik 5jaar al een redelijke termijn voor een provider van de diensten om een bepaald type decoder te ondersteunen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bordewolf Bekijk bericht
Ikzelf heb hem gewoon gekocht hoor! Sommige kregen deze gratis. Hoe dan ook wanneer ondersteuning ophoudt wordt je gedwongen een goed werkend apparaat van de kant te doen en een nieuwe te kopen. Dat lijkt me ook weer niet de bedoeling!
Als het apparaat goed werkt verplicht niemand jou om een nieuw apparaat te kopen. Je kan er gewoon gebruik van blijven maken. Zoals hierboven aangegeven ben ik alleen van mening dat je na een bepaalde periode niet meer van Ziggo kan verwachten dat zij het apparaat actief blijven ondersteunen dmv software upgrades en/of bugfixes. Het houd op dat gebied een keer op, en daarvoor vind ik 5 jaar best een redelijk lange termijn. Dat is een periode waar veel andere producten nog een puntje aan kunnen zuigen, kijk alleen al naar de pc-industrie.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 12 mei 2009 om 21:43