Los bericht bekijken
  #6  
Oud 12 mei 2009, 13:23
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.047
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vrijevogels Bekijk bericht
Is er niemand van ziggo die wil/kan/mag/durft te vertellen waarom en wanneer de dvb subs weer worden doorgegeven

Wil, kan en durf dat wel..

Afgelopen weekend is er een storing geweest bij de satellietprovider die o.a TV5 en ook MotorsTV uplinkt. Hierdoor waren er in heel Europa problemen met deze zenders en dus ook bij Ziggo en de andere kabelaars.

De DVB ondertiteling heeft hierna ook een dag niet gedaan, volgens mij werkt het inmiddels sinds eind van de ochtend wel weer. Overigens werkte de teletext ondertiteling wel gewoon.

Overigens zal bij TV5 Monde de DVB ondertiteling binnenkort wel gaan verdwijnen. TV5 zal dan vaste nederlandse ondertitels op het beeld krijgen (via de kabel). TV5 doet dit omdat men op termijn meer gaat ondertitelen en zo iedereen die een decoder heeft zonder DVB ondertitels toch ondertitels op het beeld ziet in een beter lettertype. Nadeel is dan wel dat de ondertitels niet uitgeschakeld kunnen worden. De overige talen ondertiteling kun je dan nog wel via teletext kiezen.

Aanvulling: In het Casema/Multikabel deel staat de nieuwe feed met vaste ondertitels op het beeld al live. Het voormalige @Home deel volgt later deze of begin volgende week.
__________________
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de collega's van Webcare.