Los bericht bekijken
  #2  
Oud 11 mei 2009, 23:55
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Dergelijke problemen liggen negen van de tien keer aan de gebruikte bekabeling. Loop het eerst eens allemaal na, zit alles goed aangesloten? En heb je oude kabeltjes, of goedkope kabeltjes met plastic aansluitingen, of nieuwe degelijke kabels (liefst met metalen aansluitingen)?
Vervolgens kun je vaststellen of het iets is met je kabeltjes door gewoon te testen. Hangt ervan af wat in jouw situatie het makkelijkst is: de decoder zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt waar de COAX het huis binnenkomt proberen, andere kabeltjes proberen, eventueel kijken of je decoder bij de buren hetzelfde probleem geeft (of andersom uiteraard). Indien uit de test naar voren komt dat het inderdaad je kabels zijn, kun je het best kabels aanschaffen met het Kabel Keur-keurmerk.

Probleem is namelijk vaak dat, kortgezegd, slechtere kabeltjes niet goed afschermen. Dan gaan er andere signalen doorheen en als die zich op dezelfde frequentie bevinden als het signaal van de zender waar je naar kijkt, krijg je storing (bekend voorbeeld is Digitenne, de grootste oorzaak van interferentie).

Dit verhaal is echter meestal ook van toepassing op beeldstoringen, daar heb je helemaal geen last van? Wat dan ook de moeite loont, is even checken of er geen apparaten met sterke magnetische velden vlak naast de decoder staan.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties