Discussie: Vraag: Verbinding kan klok kijken
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 11 mei 2009, 19:40
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Inmiddels 3 maanden verder.

Mijn modem cq. telefoon/internet-verbinding is nog steeds een beetje "ochtendziek" is. Het komt toch vrij vaak voor dat ik er 's ochtends uitlig. Soms gaat het wekenlang goed en dan is het weer achter elkaar raak.

Ik hoef dan alleen maar de binnenkomende kabel van het
modem los te halen en weer terug te zetten om de zaak weer draaiende te krijgen. Als dat heel soms niet helpt, (het online ledje blijft dan maar knipperend, ook na een reboot) dan helpt het kiezen van een andere frequentie hem wel weer op weg.

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat dit samenhangt met het reconfigureren van loadbalancing van de CMTS dat mijn modem niet altijd correct omzet. Ook komt het nog wel eens voor dat mijn modem vrolijk staat te functioneren, echter wel met het online ledje gedoofd!

Dit is al sinds er hier in de wijk driftig is gesleuteld in de netwerk kasten.
Uiteraard is er een monteur geweest, die helaas niets kon vinden. Hij is vertrokken met de mededeling dat hij de TD zou vragen om mijn modem te monitoren. Eerlijk gezegd had en heb ik daar niet echt het volste vertrouwen in inmiddels. De Heldesk ziet verder niets bijzonders in mijn modem cq logs.

Qua snelheid heb ik verder absoluut niet te klagen, heel af en toe zakt de boel een heel klein beetje in tijdens de spitsuren.
Misschien heel vreemd, maar wij hebben hier 2 jaar geleden hetzelfde gehad.

Verderop in een weiland is de bliksem ingeslagen. Een gigantische rotknal! Maar goed, modem deed funny. Maandje aangekeken en toch maar eens spitten. Werkelijk alle mogelikheden geprobeerd en gecheckt. Na een paar dagen puzzelen werd ik niet veel wijzer. Kantoor van Multikabel zat nog in Alkmaar, dus daar naar toe gereden met de modem. Kreeg tot mijn grote verbazing gelijk een nieuwe. Oude moest ik opsturen, yeah right. Echter geen verbetering... . Ik lekker slim doen en nogmaals naar Alkmaar toe, voor de gein met de splitter (Tratec). Ik kreeg de nieuwe modem ook zo snel, wie weet ook een nieuwe splitter. Nu had ik dus al iets meer kunnen uitleggen aan de supervisor, door mijn reeds omgeruilde modem. Ja hoor, ik kreeg een nieuwe splitter. Ik de splitter weer geplaatst. Geen vertrouwen er in, want ik had toch altijd signaal. Het kon in mijn ogen daar gewoon neit aan liggen. Maar tot mijn grote verbazing was niet de modem erg nukkig en af en toe erg 'chagrijnig', maar de splitter was dus WEL de boosdoener. Wat er mis was, al sla je me dood, ik weet het echt niet. Maar er is toch iets misgegaan in die splitter na de blikseminslag, al was het nog zo miniem. DE HD heeft veel gemeten, maar kon ook niets vreemds zien. Begrijpelijk als het de splitter is, die juist zo wispelturig was.

Het is een mogelijkheid Ben.