Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #65  
Oud 11 mei 2009, 19:02
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door i-dj Bekijk bericht
p.s. Ik heb touwens geen keuze om te wachten aangezien donderdag (fingers crossed) de monteur langskomt om AI1 komt installeren. En ik had dus geen geschikte router.
Ik ben een beetje van gedachten veranderd de afgelopen dagen.

Voorlopig lijkt onze WRT160N nog ruim voldoende qua prestaties. De N functie gebruiken we toch niet, dus heb de router ingesteld op G-band. Inderdaad, beter bereik voor de iPhone en ook stabieler en de PC en 2 laptops houden we toch sowieso bedraad. En hoe vaak zet ik nou bestanden over van de PC naar de laptop? Eigenlijk te weinig om daar toch weer een verantwoorde uitgave voor te doen. Streamen doe ik niet, ik brand toch alles voor in de DJ-koffer. De upgrade naar 50Mbit/s wachten we rustig af en tegen de tijd dat het echt 80Mbit/s gaat worden, zit de router echt op de grens van zijn kunnen. Doorvoersnelheid WAN > LAN is 83Mbit/s en dan kunnen we altijd nog kijken. Ik heb gekozen om nu 2 Logitech Harmony's te kopen en ook daadwerkelijk gedaan. Beneden de Harmony 885 en bij ons op de slaapkamer de 525. Vond ik toch wat aantrekkelijker hehe en wat een genot.

Maar goed, als ik Gigabit echt nodig hebt, denk toch dat ik voor de WRT320N zou gaan. De USB poort van de 610 kan ik missen als kiespijn, mocht ik nog een externe schijf willen kopen, wordt het toch de LaCie 1TB met RJ45 aansluiting maar voorlopig heb ik nog genoeg opslag voor netwerk in mijn PC, namelijk speciefiek voor het netwerk 1TB en voor downloads ook 1TB.

Laatst gewijzigd door Ed; 11 mei 2009 om 19:18