Discussie: Vraag: Verbinding kan klok kijken
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 11 mei 2009, 15:45
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Inmiddels 3 maanden verder.

Mijn modem cq. telefoon/internet-verbinding is nog steeds een beetje "ochtendziek" is. Het komt toch vrij vaak voor dat ik er 's ochtends uitlig. Soms gaat het wekenlang goed en dan is het weer achter elkaar raak.

Ik hoef dan alleen maar de binnenkomende kabel van het
modem los te halen en weer terug te zetten om de zaak weer draaiende te krijgen. Als dat heel soms niet helpt, (het online ledje blijft dan maar knipperend, ook na een reboot) dan helpt het kiezen van een andere frequentie hem wel weer op weg.

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat dit samenhangt met het reconfigureren van loadbalancing van de CMTS dat mijn modem niet altijd correct omzet. Ook komt het nog wel eens voor dat mijn modem vrolijk staat te functioneren, echter wel met het online ledje gedoofd!

Dit is al sinds er hier in de wijk driftig is gesleuteld in de netwerk kasten.
Uiteraard is er een monteur geweest, die helaas niets kon vinden. Hij is vertrokken met de mededeling dat hij de TD zou vragen om mijn modem te monitoren. Eerlijk gezegd had en heb ik daar niet echt het volste vertrouwen in inmiddels. De Heldesk ziet verder niets bijzonders in mijn modem cq logs.

Qua snelheid heb ik verder absoluut niet te klagen, heel af en toe zakt de boel een heel klein beetje in tijdens de spitsuren.
__________________
BenJ