Los bericht bekijken
  #42  
Oud 11 mei 2009, 13:07
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Thumbs up

Geen enkel probleem, ik ben blij dat dat zo snel naar bevrediging is opgelost.

Nog even een woord van waarschuwing (vooral voor anderen die aangelokt door het resultaat bij Timo het zelfde gaan proberen in te stellen):

Deze instellingen maken dat PC's dicht bij hun theoretisch maximum gaan up- en downloaden, vooral bij intensief gebruik zoals P2P, bittorrent, of ftp/http downloads van iso's e.d.. Dat is deksels mooi wanneer je zoals timo de enige gebruiker bent die direct (=zonder router) aan het kabelmodem hangt.

In een netwerk, vooral één waar de (andere) gebruikers tijd-kritische toepassingen zoals gaming en/of multimedia-streaming toepassen, kan het zijn dat deze instellingen die (andere) gebruikers zeer ernstig hinderen.
Het is in dat geval noodzakelijk ervoor te zorgen dat QoS (quality of service; geeft tijd-kritische pakketten voorrang boven bulk-pakketten) overal aanwezig en ingeschakeld is. D.w.z. dat je een router moet hebben (of kopen) die QoS ondersteunt en die QoS ook moet inschakelen (indien mogelijk), dat op je game-consoles QoS ingeschakeld moet staan en dat op je PC's QoS als service geinstalleerd en aangevinkt moet staan bij de services voor de ethernet-controller waarmee je aan ethernet hangt.
Reserveer waar mogelijk b.v. 5-10% van de bandbreedte voor QoS. Gaming kost (in tegenstelling van wat vaak beweerd wordt) daarbij relatief weinig bandbreedte, multimedia-streaming kan voor sommige codecs diezelfde bandbreedte werkelijk vreten.

Veel plezier verder met deze patches,

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.