Los bericht bekijken
  #82  
Oud 11 mei 2009, 00:50
Tens's schermafbeelding
Tens Tens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2005
Locatie: Enkhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: All-in-1 basis, Scientivic Atlanta
DTV: Humax
Berichten: 28
Standaard

Hier even mijn setup via het Sony Bravia systeem:

PS3
- HDMI naar tv (SONY BRAVIA KDL5200)
- Optisch naar receiver (SONY BRAVIA HMDI PASSTHROUGH)
Aangesloten op het MD / Tape kanaal van de receiver.
Geen HDMI kabel maar wel gewoon DTS mits je "afd. auto" of DTS gebruikt op je receiver.

PC
- DVI>HDMI naar TV
- audiokabel naar TV audio-in
(gezien ik alleen een DVI aansluiting heb zal de MI van HDMI niet worden ontvangen en dus dien ik de audio-out van de PC te gebruiken)
Deze gaat via mijn TV met virtual surround naar de receiver omdat de receiver geen ouderwetse PC-In aansluiting heeft.

LAPTOP
- HDMI naar TV
- TV naar receiver AUX*
*Middels de setting audiosysteem met variabele aansluiting
(vast mag ook maar dan krijg je alleen geluid uit de receiver)
Nadeel is dat je op die manier moet opletten dat je TV of receiver niet te hard of te zacht staan gezien een harder volume op de TV ook het volume van je receiver beinvloed.


DIG. ENCODER
-lijkt me duidelijk kan maar op 1 manier
- gaat ook via dezelfde AUX aansluiting als de laptop


Op deze manier hoef je geen kabels te wisselen en krijg je naar keuze DTS / dolbi of multichannel stereo vanaf bijna alle apparaten en HD beeld vanaf alle apparaten behalve de decoder (TV decoders ontvangen eigenlijk geen echt HD signaal, high definition digital is via de kabel eigenlijk nieteens mogelijk, maar ik heb tevens ook geen HD receiver met {eigenlijk gesimuleerde HD} HD kanalen).
Voorwaarde is wel dat de TV over voldoende ingangen beschikt voor de HDMI aansluitingen.

Nogmaals: de PS3 zal, mits deze is geupdate, het DTS signaal gedecodeerd doorgeven middels de optische aansluiting. De receiver zet het vervolgens om als deze hier toe in staat is.
(overigens ben ik geen sony fan maar was deze BRAVIA receiver de enige die kwa hoogte kon passen in mijn kast dus toevalligerwijs is het een hele sony set geworden, helemaal gezien de PC en de laptop ASUS met ATI/AMD zijn die toch wel redelijk sony gerelateerd zijn)


Nog even een "maar":

Windows Vista beschikt over software services die ervoor zorgen dat je geluid vanaf je laptop of PC NIET gesteund wordt door DirectSound.
Dit heeft te maken met het feit dat Microsoft gelooft dat de softwarematige verwerking beter is voor de prestaties van het systeem en de kwaliteit van het geluid.
Dit resulteert in het wegvallen van je geluid, of eigenlijk je hardware (je geluidskaart of videokaart zoals de ATI met Catalyst Control).
Het treed meestal op na een systeempause of nadat je hardwarematig iets veranderd aan je aansluiting, zowel in je PC als bij je TV of versterker.
Ook kan het getoont worden als een DirectSound buffer probleem, hetgeen logisch is omdat Vista gebruikt maakt van zo min mogelijk werkgeheugen wat het systeem hoort te versnellen (bij andere systemen wordt teveel hardwarematig geheugen niet gebruikt waardoor toepassingen onnodig grijpen naar virtueel geheugen op de schijf dat het systeem trager maakt).
Daarnaast runt Vista een service die om de halve minuut controleert of je systeem veranderd is om zo piraterij en inbreuk binnen het systeem te kunnen voorkomen.
Dit alles zorgt ervoor dat de softwarematige verwerking als preferentie niet goed uit de bus komt doordat er vaak simpelweg niet genoeg geheugen voor beschikbaar wordt gesteld wanneer er plots iets veranderd.

Affijn, mocht je geluid het niet doen vanuit de laptop en / of PC wanneer je bijvoorbeeld je versterker aan zet:

-even naar configuratiescherm

-vervolgens naar Geluid en hardware apparaten of iets soortgelijks

Daar hoort je HD aansluiting op te staan, meestal in de vorm van je versterker of receiver, (nb. verschil tussen receiver en versterker: een versterker {amplifier} ontvangt geen radiosignaal een receiver wel). In mijn geval wordt mijn Sony Bravia TV gewoon herkend.
Als je de gewenste aansluiting selecteerd dan staat er de optie "standaardaansluiting" of iets soortgelijks als knop of checkbox.
Deze aanzetten en het geluid doet het weer.

Wat ook kan is je stuurprogamma software opnieuw starten.
Denk eraan dat het geluid via laptops vaak via de videokaart moet lopen.
In het geval van ATI HD kaarten dien je dus Catalyst Control opnieuw te starten of in dit programma een nieuw profiel te laden voor je aansluiting.



Een heel verhaal maar als je dit weet en op deze manier alles aansluit dan hoef je nooit meer een stekker te wisselen als je iets anders wilt doen met je aansluiting.