Discussie: Klacht: Monteur komt niet opdagen
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 10 mei 2009, 15:38
Theunissen's schermafbeelding
Theunissen Theunissen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwstadt / Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung UE40B6000 met CI+, Philips 26PFL5604H met CI+, Humax ihdr-5400c en Humax HD5000
Berichten: 388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SAICRJMPM Bekijk bericht
Leg mij die tekst dan eens uit dat de koperen kern van de kabel het koperen omhulsel van diezelfde kabel niet mag raken. Kun jij je voorstellen - afgaande op de tekening van de kabel in die handleiding - dat die kern het omhulsel kan raken?

(Je mag best "je" zeggen hoor, "u" is niet nodig.)
Dat met het raken van de koperen kabel moet je niet zo nauw nemen. Als je de oude wandcontactdoos verwijdert ligt de groene coax kabel los en die moet je bevestigen in de nieuwe wandcontactdoos. Met een beetje geluk hoef je helemaal niets te doen en kun je de groene kabel gewoon weer in de nieuwe wandcontactdoos plaatsen. Is echter de koperen coax kabel iets te kort waardoor hij niet past in de nieuwe wandcontactdoos doen moet je nog een extra stukje (meestal 1 a 2 cm) van de groene kabel (het omhulsel) verwijderen. Dit doe je heel (lees goed heel eenvoudig) moet een stanleymes of een scherp keukenmes (bijvoorveeld waarmee je de aardappelen schilt). Je drukt gewoon zachtjes met het mes op de groene kabel en maakt dan met het mes een rondje om de kabel. Daarna verwijder je het zojuist los gemaakt stukje omhulsel van de coax kabel en sluit hem aan op de wandcontactdoos. Mocht je hard drukken met het mes op de coax kabel dan heb je kans dat je de coax kabel beschadigd. Maar wees niet bang want het is een dikke coax kabel (dus je snijdt er echt niet zomaar door heen). En als je een kras met het mes op de coax kabel maakt dan is er niets aan de hand. Het enige wat slecht voor de coax kabel is als je hem zou insnijden, maar die kans is vrijwel nihil want het is een dikke kabel en om hem in te te snijden moet je brute kracht gebruiken.

M.a.w. het stelt echt geen ruk voor om de wandcontactdoos te vervangen door een andere. Maar nogmaals als je je zorgen maakt dat je iets beschadigd laat het dan mooi over aan de monteur.

P.S. ik heb ook die online handleiding gezien. Voor jou lijkt hij misschien ingewikkeld maar voor mij was het iets van "een kind kan de was doen".