Los bericht bekijken
  #9  
Oud 10 mei 2009, 12:07
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.114
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mandersp Bekijk bericht
Ik heb een Samsung DCB 9401R Smartcard van @home.
De Samsung decoder gebruik ik af en toe maar heb een raar probleem.

Als ik de Samsung decoder gebruik zie ik alleen nederland 1 en de rest geeft die aan dat het programma niet in mijn "gratis abonnement" zit.
Dus die kan ik niet zien.

Ik heb al geprobeerd om de @home smartcard uit de Samsung DCB 9401R te halen en dan er weer in te stoppen en de Samsung DCB 9401R even stroomloos te maken zodat die zou resetten maar dat helpt niet.

Ik heb ook een Samsung DCB 270R met een smartcard van Ziggo, en een "gratis abonnement".
Hierbij kan ik naar alle "gratis" kanalen kijken.


De oplossing is raar.
Als ik de @home smartcard in de Samsung DCB 270 R stop dan kan ik alle kanalen weer zien als ik die weer in de Samsung DCB 9401R stop.
De @home kaart wordt dan blijkbaar weer geactiveerd.


Maar wie heeft een oplossing voor mijn @home smartcard zodat ik alle "gratis kanalen" kan blijven zien zonder iedere keer weer te wisselen?
Dit probleem heb ik ook gehad. Ik wilde voor het slapen gaan nog even naar discovery channel kijken, maar kreeg de mededeling "maakt geen deel uit van uw abonnement". Toen ik de kaarten omwisselde kon ik wel (boven op de 9401R) discovery channel bekijken, maar beneden niet.

De volgende dag heb ik de kaarten weer omgewisseld. Nu ook weer een poging gewaagd. Je raad het al: Nog steeds geen discovery. Toen maar even de helpdesk gebeld en ja hoor, net toen de helpdeskmedewerker opnam verdween de melding "deze zender maakt geen deel uit van uw abonnement" en floepte de zender in beeld. Ik stond dus met de mond vol tanden.

Ook nu heb ik het probleem, maar de melding verdwijnt na ca. 1 minuut vanzelf, wat overigens wel irritant is. Ik heb ergens gehoord of gelezen dat het verstandig is de decoder minimaal eens per twee week te gebruiken, om automatische deactivatie van de smartcard te voorkomen.

pvd