Los bericht bekijken
  #33  
Oud 9 mei 2009, 18:33
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Rustig man, niemand noemt je dom. Je hebt geen verstand van computers, maar dat is iets anders en dat zou je kunnen leren als je dat wilde en er tijd voor had en je eerst niet iets anders wilde leren.

Ik ga er van uit dat je een nederlandse versie van XP draait. Dat maakt het iets moeilijker, want ik draai vrijwel uitsluitend engels; het kan dus zijn dat een knop of tabblad dat ik benoem net even anders heet (zoek in dat geval iets wat hetzelfde betekent, of vraag opnieuw; MS vertaalt soms nogal raar).

We zoeken eerst naar je netwerk-verbinding; als je zo'n knipperend terminaltje in je notification area (dat is het rechter gedeelte van je onderbalk waarin ook de klok staat) hebt, ben je snel klaar, want dat is hem. Zoniet dan kun je het configuratiepaneel openen (klassiek, ik heb geen idee hoe XP dat normaal onbruikbaar maakt) en daar op netwerkverbindingen dubbel-klikken, of kijken of in je programmalijst, via bureau assescoires en communicatie hetzelfde vindt . Je krijgt er dan meerdere voor je neus; meestal heet de juiste iets als Lokale netwerkverbinding en is zijn status in ieder geval verbonden. In ieder geval geen 1394 of bluetooth, wel de naam van je netwerk chipset of wireless wanneer je wireless draait.

Nu dubbelklikken op het terminal icon en je krijgt een status venster; dat moet verbonden aangeven en de nodige verzonden/ontvangen pakketten laten zien, anders is het de verkeerde.
De andere tab kiezen (Ondersteuning?) en daarin kiezen voor gedetailleerde weergave. Het venster wat dan verschijnt overschrijven (sorry knippen/plakken gaat niet) en posten.

Mees de Roo