Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #60  
Oud 8 mei 2009, 13:33
FRanatic's schermafbeelding
FRanatic FRanatic is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: Roosendaal / @Home
Ziggo Internet: Ai1+ / Cisco EPC3212 / WRT320N
DTV: IRHD-5000C
Berichten: 112
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grunnsat Bekijk bericht
Technisch zit het iets anders in elkaar. De router heeft een WAN poort naar het internet, en een LAN poort naar een switch circuit. Op datzelfde switch circuit zijn ook beide WiFi zenders aangesloten, alsmede de RJ45 LAN switch poorten. De DHCP server wordt gebruikt voor zowel de WiFi poorten als de normale LAN poorten.
Feit blijft dat het resultaat hetzelfde is:

De Dual-band router is zichtbaar als 2 AP's, namelijk de 5Ghz en de 2,4 Ghz. Dit gaat alleen op als de router simultanious dual-band is (bijv. de WRT610N)
De twee routers achter elkaar (cascade opstelling) geven je ook 2 AP's, afhankelijk van de specificaties 1x 5Ghz en 1x 2,4 Ghz of als 2x 2,4Ghz.

Echter in de cascade opstelling is het draaien van een DHCP server alleen mogelijk als beide routers (dus DHCP servers) in een andere ip-range werken. Of, veel eenvoudiger als alleen de hoofdrouter (snelste doorvoersnelheid) de DHCP server draait en deze dus ook doorgeeft aan clients die verbonden zijn op de tweede router.

Ik had deze optie aangegeven als mogelijke goedkopere oplossing, dan het aanschaffen van een Simultanious dual-band router.