Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #58  
Oud 8 mei 2009, 10:17
FRanatic's schermafbeelding
FRanatic FRanatic is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: Roosendaal / @Home
Ziggo Internet: Ai1+ / Cisco EPC3212 / WRT320N
DTV: IRHD-5000C
Berichten: 112
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grunnsat Bekijk bericht
Dit artikel stamt uit 2007, sindsdien is er veel gewijzigd...

Hoe dan ook, ik zou altijd een dual band router nemen, één band (2,4 Ghz) reserveren voor de langzame spullen, en de ander (5 Ghz) voor de n spullen.
In feite dezelfde oplossing zoals het artikel stelt. De G router zorgt voor de G clients en draait slechts als AP (ipv router) achter de N router die de N clients voorziet van verbinding.

Enige waarvoor je zorg moet dragen in deze configuratie, is dat de G router zonder DHCP server draait, of ip adressen uitgeeft in een andere range dan de N router.

Mocht de N router geen 5 Ghz ondersteunen, dan is het raadzaam om de routers beide op een ander kanaal te draaien. De keuze kan dan het beste gemaakt worden tussen kanaal 1, 6 of 11 aangezien dit de drie kanalen zijn die elkaar niet overlappen.

Verder is het goed om te weten dat de N technologie nog steeds geen standaard is. Vandaar de 'draft' toevoeging op de producten.
Dit betekent dat de N producten als het ware 'beta' producten zijn, waarbij fabrikanten tot een goede standaard proberen te komen.
Dit feit heeft als nadeel dat de verschillende routers soms conflicten of problemen hebben met de verschillende netwerkkaarten.
Het is dus verstandig om bij de router een netwerkkaart te gebruiken die compatible / ontworpen / ge-optimaliseerd voor die betreffende router.
Dat fabrikanten hiervan (financieel) profiteren is duidelijk.

Voor alsnog staat medio 2009 gepland om de N draft vast te gaan stellen naar N standaard. Dit wil zeggen dat vanaf dat moment alle routers en netwerkkaarten volgens deze standaard moeten gaan werken, willen ze aangemerkt worden als N product.
Eerder genoemde compatibiliteitsproblemen zouden dan moeten gaan afnemen to nihil, wat de consument meer vrijheid geeft in de keuze van zijn netwerkkaart icm de router.

Als je op dit moment nog geen N apparaten (nodig) hebt, is het verstandig om nog even te wachten met de aanschaf daarvan totdat N inderdaad standaard is.