Los bericht bekijken
  #17  
Oud 7 mei 2009, 23:31
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

(Dit begint een aparte discussie te worden die niet helemaal meer in dit topic thuis hoort, dus als een mod de berichten rond BBC en stills zou willen verplaatsen heb ik daar geen bezwaar tegen)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Bij ziggo Oost worden de pids gelijk gehouden, de PMT versie wordt wel geupdate zodra er van still naar Live en vv wordt geschakeld.
Ik heb vandaag toch iets anders gezien. Half uurtje van tevoren waren de pids van video en audio inderdaad zelfde als na omschakelen. Alleen vlak voor omschakelen kwamen er paar verschillende PMT versies langs met andere pids (Dit is wat ik zag voor BBC3, voor BBC4 geldt iets soortgelijks);

Code:
PMTversion video audio audio2

10     5200  5201  -      // rond 19:30
11      32  -   -      // alleen video op ander pid, vlak voor 20
12      32  5202  -      // video op ander pid, en audio op wat 2e audio is
13     5200  5201  5202     // eindresultaat
Verder heb ik het idee dat deze stream nogal vol zit. Voor 20 uur varieert de vrije ruimte (Null packets) tussen 3 en 10 Mbit/sec. Dergelijk gedrag zie je ook bij andere streams. Na bijschakelen BBC3 en 4 blijft de vrije ruimte strak rond de 2 Mbit/sec. Ik krijg de indruk dat de bitrates hier nogal hard begrensd worden. Ik snap ook niet waarom een marge van 2 Mbit aangehouden wordt, als deze ruimte helemaal niet gebruikt wordt.

Het kan ook zijn dat de ruimte hier nu te klein is omdat vanavond JimJam om 20 uur niet op een still gezet is, maar gewoon bewegend beeld blijft doorgeven. Dat kost ook zo'n 4 Mbit.

In onderstaande grafiek staan de lage PIDs onderin, de hoge pids staan bovenin, en helemaal bovenaan in het groen staat de vrije ruimte (NULL packets). Het gaat hier om een analyse van 3 minuten, die vlak voor 20 uur gestart is. Er is duidelijk te zien wanneer BBC3 en 4 om schakelen naar bewegend beeld.(De legenda is niet helemaal compleet, de ontbrekende omschrijvingen betreffen de video voor de stills van BBC3 en 4. Mijn tooltje kan nog niet zo goed overweg met veranderende PMTs, net zoals sommige decoders )

Laatst gewijzigd door digitalekabeltelevisie; 7 mei 2009 om 23:36 Reden: opmerking over Jimjam toegevoegd