Discussie: Steeds resetten
Los bericht bekijken
  #27  
Oud 7 mei 2009, 20:09
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Shoarma Bekijk bericht
Ook goedkopere routers moeten vol kunnen downloaden, waarschijnlijk heeft er meer gespeeld waarom dit probleem zich voor heeft gedaan.

Goedkope sweex routers kunnen ook op 20mbit downloaden, die dingen zijn in theorie op 100mbit voorbereid.

Wireless kan een probleem geven, maar alsnog moet er meer aan de hand geweest zijn.
Een 100Mbit sweex router?
Haal jij nu niet de aangegeven LAN-poort snelheden en de doorvoer snelheden door elkaar? Een groot assortiment goedkope routers (waaronder dus Sweex) halen de hogeren snelheden van de huidige abonnement niet. Een gedeelte hiervan blijft zelfs nog (ver) onder de 20Mbit steken, de anderen komen soms tot een 30-35Mbit (en dan heb je in die sector al een hele goede), maar houden het ook daar voor gezien. Wat hierin meestal de bottleneck in is, is de gebruikte hardware, zoals bv de CPU, die gewoon te kort komt om dergelijk hoge snelheden te kunnen halen.

Wat jij bedoelt met voorbereid op 100Mbit is waarschijnlijk niets meer als wat er opgegeven word voor de LAN-poort snelheden. Dit zegt helaas niets over de doorvoersnelheid van WAN <-> LAN. Zelfs voor LAN <-> LAN mag je al blij zijn als je 65-70Mbit behaald.

Ikzelf heb een D-link router met Gigabit WAN en LAN poort(en). Is de doorvoer snelheid van ook 1Gbit? Nee bij lange na niet, in testen komt de doorvoersnelheid van WAN <-> LAN in de buurt van de 200Mbit. De LAN <-> LAN snelheden komen wat meer in de buurt van 1Gbit, maar ook die blijven steken op een 700-800Mbit. (vaireerd wat).

Als je wat zoekt op internet vind je van de meeste routers wel een revieuw met daarin de geteste en behaalde snelheden op elk vlak. In bovenstaande verhaal is overigens wireless niet meegenomen, de snelhede daarvan liggen sowieso (veel) lager als voor bekabeld. Er zullen ongetwijfeld goedkope routers zoals Sweex zijn die 20Mbit of meer kunnen halen maar dit zullen er niet veel zijn.
__________________