Los bericht bekijken
  #42  
Oud 7 mei 2009, 19:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Natuurlijk zijn er op diverse plekken wel meetapparaten ge´nstalleerd, maar het is vanzelfsprekend veel te kostbaar om op elke individuele aansluiting de downstream te monitoren. Meestal gebeurt dit op regionaal niveau (10.000 - 100.000 klanten). Na dit regionale niveau komen er nog een aantal tussenstappen die de storing kunnen veroorzaken (lokaal station (ca 10.000 klanten), wijkcentrum (1000-2000 klanten), groepsversterker (10-200 klanten), eindversterker (12-48 klanten) en alle tussenliggende kabels).
Tja, bedankt voor deze aanvulling. Hopelijk verduidelijkt dit bij de lezers dat er veel punten zijn tussen Ziggo en AOP van de klant waar van alles mis kan gaan met het digitale TV signaal en dat storingen dus niet altijd maar bij de klant zitten.

De afgelopen tijd heeft Ziggo volgens de eigen website langdurig onderhoud uitgevoerd om het kabelnetwerk in mijn postcode gebied geschikt te maken voor nieuwe diensten. Toen ik dat las was ik al bij voorbaat bang dat dit wel weer eens nadelig zou kunnen uitpakken voor de storingsvrije ontvangst op mijn adres en helaas is dat voorgevoel weer uitgekomen. Toen in augustus 2007 de digitale TV signaal leverantie in Ziggo/Multikabel gebied door Ziggo/Casema werd overgenomen en tegelijkertijd allerlei apparatuur vervangen werd in het signaal pad heeft dat in mijn regio van het Ziggo/Multikabel gebied geleid tot veel en langdurige storingen die volgens Ziggo ook moesten liggen aan mijn eigen huisinstallatie en uiteindelijk na veel ophef hier op het forum door Ziggo zijn opgelost zonder dat ik ook maar iets aan mijn installatie gewijzigd heb. Zie het volgende topic uit de oude doos voor meer informatie:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=9672

Helemaal 100% storingsvrij is het signaal echter nooit meer geworden hier op mijn adres wat te zien was aan af en toe een BER waarde van 1 i.p.v. 0 op sommige frequenties. Daaruit heb ik altijd de conclusie getrokken dat er sprake was van een precair evenwicht tussen allerlei apparatuur en versterkers in het signaal pad naar mijn adres. Zolang men er maar niet aanzit gaat het goed, maar helaas heeft men kennelijk weer aan van alles en nog wat zitten te draaien bij het afgelopen landurige onderhoud met de hernieuwde problemen op mijn adres als gevolg.

Als het mogelijk zou zijn om deze problemen via de helpdesk aan te melden zonder verplicht een afspraak te moeten maken met een monteur dan had ik dat natuurlijk allang gedaan. Maar met het huidge helpdesk script komt het er opneer dat ik dus iedere keer dat ik een storing wil aanmelden verplicht wordt om mijn vrije tijd op te offeren om een monteur langs te laten komen voor de Ziggo veroorzaakte storingen door onderhoud. En daar pas ik voor. Het kan toch niet zo zijn dat men bij het onderhoud maar wat aanklooit en dat ik dan vervolgens mijn tijd moet gaan opofferen om de boel weer goed te krijgen?

Laten we bijvoorbeeld die freezes eens als voorbeeld nemen. Sinds het digitale TV signaal uit de headend van Ziggo/Casema afkomstig is komen die freezes om de haverklap voor. Als ik dat iedere keer zou aanmelden via de helpdesk dan was ik nu al door mijn toelage voor vrije dagen heen geweest zonder dat een monteur hier ook maar iets nuttigs had kunnen doen. En ook met dit probleem heb ik uiteraard alle standaard helpdesk stappen al zelf doorlopen waardoor ik er 100% van overtuigd ben dat de problemen in het signaal pad buiten mijn woning zitten. Vermoedelijk een brakke versterker van ziggo of meerdere versterkers die niet goed zijn ingesteld en elkaar staan te oversturen.

Ik wil dus heel graag kunnen signaleren aan de helpdesk dat er hier iets mis is na het onderhoud door Ziggo, maar als ik geen monteur wil ontvangen dan gaat de aangemelde case direct op afgehandeld wordt gesloten. Daarom meld ik die problemen dan maar via forums in de hoop zo langs het helpdesk filter te geraken.