Los bericht bekijken
  #41  
Oud 7 mei 2009, 01:12
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Problemen als deze zitten in de downstream. Zoals het woord al zegt, is dat het signaal dat van Ziggo 'af gaat'. Na het versturen ziet Ziggo er nooit meer wat van terug.

Natuurlijk zijn er op diverse plekken wel meetapparaten geïnstalleerd, maar het is vanzelfsprekend veel te kostbaar om op elke individuele aansluiting de downstream te monitoren. Meestal gebeurt dit op regionaal niveau (10.000 - 100.000 klanten). Na dit regionale niveau komen er nog een aantal tussenstappen die de storing kunnen veroorzaken (lokaal station (ca 10.000 klanten), wijkcentrum (1000-2000 klanten), groepsversterker (10-200 klanten), eindversterker (12-48 klanten) en alle tussenliggende kabels).

Problemen met de downstream op een lager niveau dan het regionaal centrum, kunnen dus alleen ontdekt worden aan de hand van meldingen van klanten. TV (=downstream) klachten kun je daarom het beste altijd melden bij de klantenservice, zeker als buren dezelfde problemen ervaren. Als de buren geen probleem hebben, kun je het beste eerst je eigen aansluiting nog eens nalopen (al vertrouw ik erop dat die bij Archie wel voor elkaar zal zijn).

Voor de upstream (internet/telefonie) wordt elke aansluiting (modem) gemonitord. Het is echter niet zo dat je bij slechte signaalwaarden vanzelf een monteur krijgt. Dit gebeurt pas wanneer minimaal een belangrijk deel van de aansluitingen op dezelfde eindversterker problemen laat zien.