Discussie: weer geen telefoon
Los bericht bekijken
  #17  
Oud 7 mei 2009, 00:00
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
Is dus niet te reguleren, als het 0900-nummer weer teruggaat naar het oude tarief van €0,10/minuut belt natuurlijk iedere slimmerik naar dat andere nummer, dat had ik al vermeld.
De discussie kan inderdaad in de andere thread voortgezet worden.
Nee hoor, dat kan heel erg simpel gebeuren en dat hebben we al vaker voorgesteld aan Multikabel en later Ziggo :

Je neemt een normaal nummer, checked op nummerweergave of er gebeld wordt door iemand met een mobiel nummer. Is het geen mobiel nummer of iemand zonder nummerherkenning dan laat je een bandje horen dat ze het gewone 0900 nummer moeten bellen.

Duur om zoiets op te zetten ?? Nee. Met een simpele telefooncentrale die je zelfs kunt maken met een pc'tje met Asterisk kan iedereen thuis ook zoiets maken. Maar ik neem aan dat het met een bestaande centrale ook wel kan. Kost voor Ziggo iets meer, maar hoeft geen tonnen te kosten of zoiets.

Als service voor mensen die geen Ziggo telefoon meer hebben zou dat een prima service zijn. Blijkbaar wil men dat niet en ik snap niet waarom niet. Aan het 0900 nummer wordt ook niets verdiend, dat kost alleen maar geld. Een normaal nummer wat alleen door mobiele nummers gebeld kan worden heeft verder alleen maar voordelen want er bellen daar alleen maar mensen die een echt probleem hebben waarvan je later de kosten niet meer hoeft terug te betalen en het geeft je een goede naam. Blijkbaar is dat niet belangrijk voor Ziggo.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....