Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #51  
Oud 6 mei 2009, 23:46
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grunnsat Bekijk bericht
Mijn vorige Netgear router was een single band n uitvoering. Mijn laptop gaf echter altijd 54Mbps aan, dus geen n snelheid. Ik heb het vermoeden dat een single band router altijd op de laagste snelheid ingesteld wordt die nodig is om met alle andere apparatuur te kunnen communiceren. Dus heb je b/g en n apparatuur en een single band router, dan zul je nooit n snelheid halen.
Je zult er vast wel verstand van hebben, maar ik wil het toch even duidelijk maken. Al is het maar voor mensen die meelezen en het niet zo begrjjpen. De snelheid van je netwerkkaart zal dan ook maar 54Mbit zijn geweest. De eigenschappen van de verbinding die tot stand is gebracht hangt af van de laagste waarde. Niet van de single- of dualband modus.

Voorbeeld 1:

1. Router is 100Mbit/s, PC heeft Gigabitpoort: op de PC wordt gewoon 100Mbit aangegeven, terwijl deze dus wel degelijk meer aan kan, namelijk Gigabit.

2. PC heeft 100Mbit-netwerkaansluiting, de router heeft een Gigabitpoort. De Gigabitpoort werkt wel degelijk volledig, maar zal zich aanpassen aan de netwerkaansluiting van de PC. Daarom werkt een Gigabitnetwerk ook pas volledig als alle netwerkaansluitingen (router, PC's en UTP kabels) van het type Gigabit zijn. Je kunt echter gewoon een 100Mbit-PC/laptop naast een Gigabit-PC/laptop aansluiten op een Gigabit-router. De router houdt rekening met de snelheid van de netwerkkaart van de onderlinge apparaten.

Voorbeeld 2:

Router: Gigabit
PC 1: Gigabit
PC 2: Gigabit
PC 3: 100Mbit

PC 1 <> 2 kunnen onderling bestanden overzetten met hoge snelheden, gemiddeld zo'n 500Mbit/s (afhankelijk van de router natuurlijk; je hebt ze van 400Mbit overdrachtsnelheid LAN <> LAN, maar ook van 850Mbit/s).

PC 1/2 <> 3 kunnen onderling maar max 100Mbit/s halen dus, al zal dat in de praktijk ook wat lager uitvallen omdat je weer afhankelijk bent van de praktische overdrachtsnelheid ipv de theoretische.

Alle N-routers zijn backwards compatible (b en g) en zal zich dus aanpassen aan de snelheid van het apparaat dat verbinding maakt/heeft.

Excuses als het er onbegrijpelijk staat, maar soms is het niet altijd even makkelijk uitleggen (ben meer iemand van logische tekeningen )

Laatst gewijzigd door Ed; 7 mei 2009 om 00:00