Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 mei 2009, 14:22
AW78's schermafbeelding
AW78 AW78 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 december 2006
Locatie: - Multikabel
Berichten: 1.625
Standaard Songfestival in HD kwaliteit op En HD

Het Eurovisie Songfestival is in Nederland en Belgi in HD kwaliteit te zien. Zowel beide halve finales als de grote finale wordt in hoogwaardige beeldkwaliteit uitgezonden via En HD, het HD kanaal van de Vlaamse publieke omroep VRT. Voor Nederlandse HD liefhebbers die via de satelliet naar het HD aanbod kijken is dit goed bericht omdat En HD ook beschikbaar is via CanalDigitaal.

Het is het eerste grote showprogramma dat de VRT via En HD gaat uitzenden. Tot op dit moment zijn hoofdzakelijk naar HD opgewaardeerde programmas op deze HD zender te zien. Alleen enkele afleveringen van de Vlaamse series FC de Kampioenen en Thuis worden in daadwerkelijk, native, HD uitgezonden. De beide halve finales worden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei vanaf 21.00 uur live uitgezonden. De grote finale is op zaterdag 16 mei eveneens vanaf 21.00 uur te zien.
In de eerste halve finale op 12 mei moet de Belgische kandidaat Copycat een plek in de grote finale proberen te verdienen. De Nederlandse Toppers zijn op 14 mei in de halve finale te zien. Voor de Nederlandse HD kijkers is En HD de enige manier om naar het Eurovisie Songfestival in HD te kunnen kijken. De Nederlandse Publieke Omroep stelde de lancering van haar HD kanalen eind maart voor onbepaalde tijd uit.

Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=1997