Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #40  
Oud 5 mei 2009, 23:33
marijn18's schermafbeelding
marijn18 marijn18 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2009
Locatie: Casema
Berichten: 11
Standaard

Ik zit op het moment een beetje in dezelfde situatie als i-dj. Ik ga waarschijnlijk overstappen van xs4all adsl naar Ziggo alles-in-1 extra. Een verbinding met draden is voor mij geen optie (lees: heel ingewikkeld/veel werk) dus vandaar dat ik heb besloten voor draadloos te gaan. Uiteraard wil ik draadloos gebruik kunnen maken van mijn hoge snelheden. Tot enkele dagen geleden zat ik (om hierboven genoemde redenen) te twijfelen over de aanschaf van een linksys WRT610N. Dat is niet de goedkoopste router, maar ik snap ook dat het een prijs heeft om draadloos over topsnelheden te beschikken.

Nu zag ik van de week dus de posts hier over de WRT320N en heb ik het idee dat dat voor mij de ideale router is. Het feit dat er geen usbaansluiting voor harde schijven op zit is voor mij geen probleem, mocht ik ooit zoiets willen sluit ik er wel een NAS op aan. Het enige punt waar ik nog over twijfel is het verschil tussen de WRT610N en de WRT320N wat betreft de dual band mogelijkheden. Als ik het goed begrijp (van mijn vriend google) biedt de 5Ghz band meer snelheid en bereik ten opzicht van de 2,4 Ghz band. Maar het is voor mij nog niet helemaal duidelijk of alle draadloze apparaten kunnen werken via de 5Ghz band. De apparaten die ik op het moment heb en die moeten gaan werken via de nieuwe router zijn:

- Mijn pc. Deze komt op (max.) 15 meter van de router te staan op de begane grond. Op het moment is mijn computer aangesloten via ethernet, hier moet ik dus nog een draadloze kaart voor aanschaffen (uiteraard een IEEE 802.11n). Deze pc moet de hoogst haalbare snelheid uit mijn verbinding kunnen halen.
- Laptop van een half jaartje oud, heeft Wifi ingebouwd (IEEE 802.11b/g), maar hoeft niet over de topsnelheden te beschikken.
- Mobiele telefoon. Nokia N95 8GB.

Is het mogelijk om deze apparaten aan te sluiten via 5Ghz en klopt het sowieso dat 5Ghz de betere mogelijkheden biedt wat de snelheid en bereik betreft. Of zijn er nog andere redenen waarom je voor 2,4Ghz zou moeten kiezen ipv 5Ghz. Ik hoor graag jullie mening/advies/suggesties.