Discussie: Vraag: Kabels aansluiten
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 5 mei 2009, 22:50
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

De versterker kun je het beste direct achter je internet-aansluitdoos zetten, of net na je eerste splitter zodat het signaal versterkt is voordat het de lange kabel in gaat. Als je boven gaat versterken dan versterk je ook alle storing en ruis die de kabel erbij maakt.

Signaalsterkte van 30% zegt niet zo veel omdat de digitale ontvangers geen standaard signaal sterkte meting hebben. Ik heb op sommige kanalen minder dan 10% en nog steeds een goed signaal.

Wil je het signaal controleren, dan kun je het beste even een analoge TV aansluiten en alle analoge zenders even bekijken of die sneeuwvrij zijn. Zoek dan de slechtste zender op (meeste sneeuw) en controleer daarna je bekabeling. Mocht je een TV hebben die je kunt verplaatsen naar de plek waar je internet-splitter zit, probeer die dan daar rechtstreeks aan te sluiten (zonder de internet splitter ertussen). Is het analoge beeld daar wel sneeuwvrij, probeer dan stap voor stap alle splitters en kabels ertussen te zetten en kijk waar het mis gaat. Misschien heb je een defecte splitter of plug of kabel. Door stap voor stap dit weer ertussen te zetten kun je het defecte deel meestal wel vinden.

Is je signaal op de eerste aansluitdoos in je huis al zo slecht dat je sneeuw in het analoge beeld hebt, dan moet je een monteur laten komen van Ziggo want dan is er iets niet in orde met je huis-aansluiting en die moet Ziggo repareren.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....