Los bericht bekijken
  #17  
Oud 5 mei 2009, 16:52
HeMij's schermafbeelding
HeMij HeMij is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2009
Locatie: Huizen (oud Casema gebied)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Cisco EPC3925
DTV: Humax IHDR-5200C, Cisco 8455DVB, Humax IR-FOX C, CI+ cam Smit
Berichten: 35
Standaard Servicedesk

Hallo allemaal,

Ook wij hebben een telefonie storing sinds (naar we weten) afgelopen zondag. Toen belde een kennis (ook Ziggo) ons en ik nam op en hij hoorde mij niet en ik hem ook niet tot 2x aan toe. Toen mobiel gepakt en kon hij mij wel bereiken.

Maandag belde mijn zus me (kpn) en ook nu konden we elkaar niet horen. Ik belde haar terug, toen ging het wel goed, maar na ongeveer 10 minuten kon ze mij niet meer horen. Toen heeft zij me terug gebeld en ging het een half uur probleemloos (en hebben we zelf de verbinding verbroken).

Vandaag kon ik weer geen contact krijgen als ik zelf belde met diverse nummers (ziggo, mobiel tele2, vodafone).

Gisteren en mailtje naar de klantenservice gestuurd:
Via de website heeft u een vraag gesteld over uw Ziggo-diensten.

De volgende stappen lossen mogelijk het probleem op:

- Haal de telefoonkabel uit uw modem.
- Haal het modem van de spanning.
- Schroef de witte Coax-kabel achter uit de modem.
- Wacht (minimaal) 5 minuten.
- Schroef allereerst de witte Coax-kabel weer goed vast.
- Zet het modem terug op de spanning en wacht tot de lampjes constant branden, inclusief het telefonie lampje.
- Stop de telefoonkabel pas in het modem wanneer het lampje van de telefonie constant brandt.
- Controleer ook even of de coax-kabel niet te strak in het modem gedraaid is. Deze kabel moet handvast aangedraaid zijn.

Zorg ervoor dat u uw telefoon rechtstreeks op het modem heeft aangesloten, zonder tussenkomst van uw binnenhuisinstallatie (denk hierbij aan telefooncentrale, KPN ISRA punt etc.). Mocht u nog problemen ervaren met uw eigen toestel, probeert u dan het testtoestel van Ziggo en herhaal bovenstaande stappen.

De problemen zouden nu verholpen moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen u dan graag verder. Houdt u dan de volgende gegevens bij de hand:

- Ervaart u deze problemen ook met uw internetverbinding?
- Sinds wanneer speelt dit telefonieprobleem?
- Wanneer was de laatste keer dat dit voor kwam? (gelieve datum en tijdstip te vermelden)
- Bij welk telefoonnummer gebeurde dit toen?
- Hoe openbaart het probleem zich? (zo precies mogelijk; is er wel/geen telefoonverbinding, na hoe lang onderbroken etc.)
- Gebeurt dit soms/regelmatig/altijd?

Samen met deze gegevens kunnen wij verschillende tests met u doorlopen. Helaas is e-mail geen geschikt medium om deze tests te doen.

LET OP: Alvorens u contact opneemt met onze klantenservice, vragen wij u het modem even uit de stroom te halen en opnieuw in te steken. Wij beschikken dan over de actuele gegevens van uw modem.

Onze excuses voor het ongemak. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.


Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar op 0900-1884 (lokaal tarief). U bereikt ons op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur. Natuurlijk kunt u altijd terecht op www.ziggo.nl voor het laatste nieuws, het weer, entertainment en meer. Bent u al bekend met Thuishelp? Hiermee kunt u via de computer onder andere gemakkelijk en gratis chatten met onze Klantenservice. Klik hier voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Afdeling Klantenservice
Ziggo
Dit vanmorgen maar even uitgevoerd. Helaas zonder resultaat. Dus de klantenservice gebeld, dit ging wel goed totdat ook hier plots de verbinding werd verbroken. Nog een keer gebeld en de dame wilde dat ik het reset knopje van het modem zou indrukken (na het telefoongesprek) om het modem naar de fabrieksinstellingen terug te brengen evt een nieuwe firmeware te downloaden. Ik geloofde niet in een positief resultaat en ze ging wat navragen bij een collega. Die heeft haar verteld dat het een landelijk probleem is en er aan gewerkt wordt.

Ik heb hierna toch het modem middels het reset knopje naar de fabrieksinstellingen terug gebracht en tot mijn verbazing kan ik weer bellen (getest met ziggo kennis, eigen mobiele nummers) met dezelfde firmware trouwens als voor de reset.

Ben benieuwd voor hoelang...

Groet,
Henk