Los bericht bekijken
  #295  
Oud 5 mei 2009, 11:17
acn's schermafbeelding
acn acn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 mei 2009
Locatie: Capelle aan den IJssel
DTV: Cisco 8455 DVB HD PVR
Berichten: 1
Standaard Ervaring met Cisco.

Na dit forum doorgespit te hebben wil ik hierbij graag mijn ervaringen delen.
Ik ben sinds oktober vorig jaar in bezit van de Cisco 8455. Het grootste probleem is ook bij mij het wegvallen van het geluid of hebben van geen beeld na het aanzetten of tijdens het kijken, waarna de stekker eruit en erin moet. Nu ben ik niet heel technisch, maar ik begrijp dat dit met de koppeling tussen Cisco en AV-receiver via HDMI te maken heeft? Dat vind ik opvallend omdat ik pas sinds afgelopen weekend de Cisco op mijn receiver heb aangesloten en daarvoor toch die problemen al had. (Meerdere keren per week) Het betreft overigens een NAD receiver zonder HDMI, dus op de Cisco aangesloten via de “ouderwetse” stekkertjes. (Wel van goede kwaliteit.)
Het wegvallende geluid heb ik heel vaak wanneer er te snel van kanaal wordt gewisseld. Te snel een andere functie kiezen heeft er ook al enkele malen voor gezorgd dat in het menu het beeld volledig op zwart gaat en ik alleen nog geluid heb. Hier helpt uit en aan zetten wel, zonder de stekker eruit te halen.
Ook een irritant probleem op het History HD kanaal. Met snelle tussenpozen een blokkerig beeld en storing in het geluid. Dit heb ik op geen van de andere kanalen.
Wat ik volgens mij nog niet op het forum heb gezien is het fenomeen waarbij ik de Cisco aanzet, beeld krijg op de tv en vervolgens in snel tempo alle zenders voorbij zie komen zonder dat ik zelf verder iets heb gedaan. Het is ook niet tegen te houden. Uiteindelijk stopt dit en werkt het verder prima.
Afgezien van genoemde problemen en het langzame zenderwisselen en ophalen van EPG ben ik verder zeer tevreden over de beeldkwaliteit. Zowel over de kwaliteit van de gewonen als HD kanalen. Wellicht zijn anderen meer kritisch, maar van gewoon kabel op een normale tv naar digitaal op een full HD is een enorme vooruitgang.
Ook het gebruik van de recorder gaat goed en die gebruik ik bijna dagelijks. Opslagruimte is wel zeer beperkt. Ik neem veel op en moet soms opnames wissen door ruimtegebrek. Wel een minpuntje, maar dat heeft niets met de werking van de Cisco te maken, is opnemen van het Film HD kanaal. Het komt heel veel voor dat ik via de EPG een film opneem en dan bij het bekijken geen film maar alleen reclame voor het kanaal voorbij zie komen.
Afsluitend zou het zeer welkom zijn als het wegvallende geluid en het hebben van geen beeld zouden worden opgelost middels een update. Een snellere response van het apparaat zou ook niet verkeerd zijn. Zeker als je kinderen hebt, want die vergeten steeds dat ze wat rustiger van zender moeten wisselen.