Los bericht bekijken
  #47  
Oud 5 mei 2009, 01:18
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Nee, beter is om (als je een versterker nodig hebt) een versterker zo dicht mogelijk bij het AOP te zetten (AOP = Abonnee Overname Punt, dus waar de groene kabel je huis in komt) maar na de eventuele internet-splitter.

Als je het signaal vlak bij de TV/Settop-box gaat versterken, versterk je ook de ruis en opgepikte storing door de kabel mee. Je kunt beter het signaal versterken waar het nog goed is zodat het sterker wordt, maar de storing/ruis die de kabel maakt/oppikt niet versterkt wordt.

Maar een versterker is meestal alleen nodig als je lange kabels gebruikt of veel splitters er tussen hebt zitten. Goede kabels en pluggen werken vaak al voldoende.
Dat klinkt inderdaad logisch..

Mijn coax was langer dan 25 meter, en heb er een vertserker tussen gezet vlak bij de ontvanger, en toen was het goed, misschien had het inderdaad beter geweest hem er in de meterkast tussen te zetten, maar bij de ontvanger was logistiek gezien wat handiger (geen stopcontact meer beschikbaar in de meterkast), nu werkt het goed dus laat ik het maar zo.

Lots