Los bericht bekijken
  #80  
Oud 3 mei 2009, 23:43
hd-ronnie's schermafbeelding
hd-ronnie hd-ronnie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 mei 2009
Locatie: oude wetering/casema
Ziggo Internet: -
DTV: DCB360HR,Bravia+alphacrypt
Berichten: 1
Standaard

Ik wil hier graag mijn bevindingen met audio via HDMI van de DCB360 delen.
Ik heb mijn DCB360 via HDMI aan mijn Philips 32PF9731D aangesloten, die op zijn beurt weer met coax SPDIF op een sony surround versterker is aangesloten. Ik gebruik dus de TV input selectie om andere (HDMI) bronnen te selecteren, niet de versterker ingang selectie.
De eerste ervaring met deze setup was dat juist de (HD) kanalen die dolby-digital geluid hebben, netjes dolby-digital op de versterker aan kwamen, maar de kanalen met gewoon MPEG-2 audio (PCM-48) na 2 seconden het geluid weg viel. Ik denk dat dit eerder een 'probleem' van de TV is dan van de STB, misschien HDCP gerelateerd. Ik heb alle updates van de TV firmware geprobeerd (tot de huidige (final) 000.101.000.000), maar geen verschil.
Ik heb dit opgelost door het geluid apart buiten de HDMI om met SPDIF op de TV aan te sluiten en die digitale audio ingang aan de HDMI ingang toe te kennen in de TV setup. Nu was er nog wel het probleem dat de STB alleen een optische audio uitgang had en de TV alleen een coax ingang. Dit heb ik opgelost door het SPDIF signaal juist voor de toslink transmitter in de DCB360 af te tappen en via een geschikt aanpasnetwerkje op een (door mij) ongebruikte tulp-bus aan te sluiten. Tulp snoertje ertussen en het probleem was opgelost. Er is nog wel enig delay verschil tussen beeld en geluid (geluid iets later), maar dat valt binnen het acceptabele. Alle kanalen hebben ook geen even goede lipsync... De versterker heeft nog wel een synchronizatie voorziening, maar die kan het geluid alleen nog maar verder vertragen.