Los bericht bekijken
  #7  
Oud 3 mei 2009, 22:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
Vanavond nog even getest wat er gebeurt om 20:00 uur op BBC3. De TV gaat gewoon over naar BBC3 maar wel 1 minuut later dan dat de BBC begint met uitzenden. Dus om 20:01 uur.
Het lijkt erop dat de Humax bij directe weergave van BBC Three wel in staat is om de Program Map Table (PMT) update te verwerken op het moment dat de still video stream van Ziggo verwisseld wordt met de normale video stream van BBC Three. Er gaat wel dan wel enige tijd verloren omdat de iHDR-5050C even opnieuw de juiste PID's van alle BBC Three componenten naar de MPEG chipset moet leiden.

Citaat:
De time slice van 2 uur die standaard van een lopend programma wordt opgenomen stopt er ook mee om precies 20:00 uur. Wil ik na een minuut of 10 terug in het programma van BBC3 dan kom ik in het Ziggo scherm wat ie wel heeft opgenomen, maar ik kan niet terug in de lopende uitzending. Daarvoor moet ik even van zender wisselen om dat weer aan de gang te krijgen.
Kennelijk controleert het proces dat de componenten van BBC Three naar de HDD schrijft niet regelmatig of de PMT gewijzigd is waardoor de PMT update voor de PID's wisseling tussen still stream componenten en normale uitzending stream componenten niet opgemerkt wordt. Op het moment dat je even heen en weer zapt forceer je dat de iHDR-5050C wel even de PMT informatie van BBC Three raadpleegt en daarna gaat het goed.

Citaat:
Een bug van de iHDR5050 of gewoon een kronkel van Ziggo? Of beide? Naar mijn idee behoort de PVR gewoon door te gaan met opnemen op het kanaal waarop ie is afgestemd: Het TV beeld blijft ie tenslotte ook gewoon doorgeven op dat kanaal.
In dit geval een lastige vraag. Als de still van Ziggo gebruik zou maken van dezelfde PID als de normale video stream van BBC Three zoals in feite ook gebeurt met de audio stream en men zou ook teletext en DVB ondertitelingsstreams gewoon blijven doorgeven, dan zal het waarschijnlijk wel goed gaan met de iHDR-5050C hoewel er wel een kleine hapering zal blijven op het moment van omschakelen. Aan de andere kant zou het record proces van de iHDR-5050C natuurlijk net als het weergave proces de PMT update moeten opmerken en verwerken zodat het ook goed gaat met de opnamen hoewel er dan ook een kleine hapering zal zijn.

Hoe dan ook, dit is gewoon niet goed getest terwijl dit toch geen uitzonderlijke situatie is te noemen bij Ziggo. Er zijn meer kanalen die niet de gehele dag uitzending hebben, dus genoeg mogelijkheden voor testen.